❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik vs. Kerio NG100

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Bishboun
antispam: Ano

Mikrotik vs. Kerio NG100

Příspěvekod Bishboun » 9 years ago

Ahoj, chtěl bych se vás zeptat jestli nemá někdo zkušenost s Kerio Control boxem NG100.

Kerio jsem musel honem honem nasadit, protože mi i přes LANky na RB padala rychlost k nule a neměl jsem jiný stroj. (Zřejmě kondíky budou KO).

Nic méně jsem tedy na GW nasadil KCB NG100. Z 95% vše chodí,.... logování provozu, routovací tabulky, nastavení uživatelů a rychlostí, statistiky apod. ALE

Nějak se peru s pravidlem na povolení komunikace mezi KCB a Mikrotikem. resp. když byl RB jako hlavní GW tak jsem v lokální síti mohl bezproblému se připojit k jakémukoliv RB v síti a řešit problém. Ted je to naprd protože jsem "slepý" Sít sice jede, ale když pustím winbox a poklikám na nejaký uložení RB za Keriem tak....Connecting a nic se nepřipojí......

Je ale divný, že jediný RB kam se dostanu jsou RBčka hned na lance (switch) za KCBoxem.....ale dál po sití néééé.

Nemá někdo zkušenost s nastavením Kerio Control boxu aby chodila komunikace pro RBčka (winbox).??

Díky
0 x

auby

Příspěvekod auby » 9 years ago

Uz jsi to vyresil? Kerio pouzivam v praci (ne box ale jako virtualku) a neni problem. Kerio je jednoduchy na nastavovani. Ale podle toho co popisujes asi bude problem routing.
0 x
auby

Bishboun
antispam: Ano

Příspěvekod Bishboun » 9 years ago

Zdravím,

nevyřešil jsem to. At už jsem dělal podle všech hlav z Keria uplně všechno co by mělo chodit, tak jsem to nerozchodil. TZN. Kerio jsem ze sítě vyndal. Je pravda, že je to hezky udělané, ale nějaká podpora resp. zájem o pomoc není a nemůžu si dovolit, aby něco šlo a něco ne.

B.
0 x