❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

MK Gb POE

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
drastys

MK Gb POE

Příspěvekod drastys » 9 years ago

Ahoj,
včera jsme testili RBcko s Gb POE-In portem, ale neuvědomili jsme si, že k tomu potřebujeme Gb POE :-D ... samozřejmě po přepojení přes klasický napáječ RBcko na Gb jede.

Zajímalo by mne jaké konkretní POE pouzivate pro napajení RBcka, aby port jel na 1Gb.

Děkují za radu
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 9 years ago

Originalni poe injektor od mikrotiku dodavany napriklad k mAnt15, Sextant (18db) verze, SXT SA, Basebox nebo GBIT poe panel.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

Original Gb MK injektor je celkom v pohode narozdiel od tej 100Mbit sracky ktoru dodavaju k SXT a pod.
0 x

drastys

díky za tipy
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 9 years ago

Gemb píše:narozdiel od tej 100Mbit sracky ktoru dodavaju k SXT a pod.

Teď už chodějí SXT s novým typem poe u kterýho už nepada port pokud je proti netisu.
0 x

Gemb

Popravde, neviem co teraz davaju k SXT (lite5) ale mesiac dozadu k tomu davali stale rovnaku sracku...clovek ked to rozobere (rozreze) tak sa nestaci divit co tam najde. Ti prigrcane droty k portu a pod :D Sa cudujem ze sa to aj linkne. :lol:
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

hafieror píše:
Gemb píše:narozdiel od tej 100Mbit sracky ktoru dodavaju k SXT a pod.

Teď už chodějí SXT s novým typem poe u kterýho už nepada port pokud je proti netisu.

A jak to vypadá to POE?
0 x

Gemb

Obrázek

Toto sme hned vyhadzovali aj zo zdrojom prec...namiesto toho saa pouzivaju UBNT zdroje.
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 9 years ago

Gemb píše:Obrázek

Toto sme hned vyhadzovali aj zo zdrojom prec...namiesto toho saa pouzivaju UBNT zdroje.

Tyhle "poe injektory" originalni normalne pouzivame a nemam s nima absolutne zadny problem. Za posledni rok co si vzpominam jsem menil tak 1-2 z x stovek lidi kteri maji sxt. Pokud teda nepocitam ty bouřkové zálezitosti.
0 x

Gemb

Tak sa priprav na obdobie kedy budes pravidelne vymienat, hlavne zdroje :) Pametam si serie kedy pasivny injektor nesiel vobec...proste nenabehne link, ani 10Mbit... zdroje mam overene podla serii. Niektore su stavane cca na 4-6 mesiacov. Dalsia seria bola asi na 1,5 roka. Potom sa museli pravidelne vymienat podla toho ako boli zakaznici montovany...keby to bol 1 clovek tyzdenne ale toto uz prislo na hodnotu 10+ ludi tyzdenne :lol: Pri takej poruchovosti sa tie UBNT zdroje velmi rychlo zaplatia. Ako tak kvalitne su tie "vacsie" zdroje k Sextantom a inym RB. Vacsinou oznacene 24V 0,8A alebo 24V 1,2A. Tie volaco vydrzia ale tiez to nieje zazrak. UBNT zdroj som vymenil jeden jediny po 6 rokoch pouzivania kedy sam odisiel :D Sem tam sa este stalo, ze z cca 200 UBNT zdrojov nesli cca 4 vobec, 1 odosiel po hodine, a tak 2 kusky isli ale nesvietila led. Vsetko to boli "kocky" 24V 0,5A so zelenou led alebo 15V 0,8A tiez so zelenou led, prisli bez balenia len taak nahadzane v krabici...Najkvalitnejsie su UBNT zdroje ktore prisli normalne original zabalene v krabici kazdy samostatne.
0 x

drastys

tak tohle jsem dnes vyzkoušel a také jen 100Mb

https://www.discomp.cz/default.asp?cls= ... tiid=60456
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 9 years ago

Muzes napsat co to mas za RBcko a proc nevyzkousis to orig. od MikroTiku, ktere je vzdy pribalene a zkousis jakesi jine smejdy?
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 9 years ago

drastys píše:tak tohle jsem dnes vyzkoušel a také jen 100Mb

https://www.discomp.cz/default.asp?cls= ... tiid=60456

Stalo se mi, ze jsem kupoval taky tohle poe a zda se mi, jako by to meli spatne popsane - proste nabizeli 100-vkove poe s popisem Gbit. Mam vyzkouseno tohle http://www.penta.cz/cz/zdroje-a-poe/134 ... -led-dioda a jede na Gbit (naposledy zkouseno vcera) a hlavne je tam jasne napsane, ze se jedna o Gbit a neplete se to. To, co jste vlozil, davam vsem uzivatelum k SXT misto tech jejich shit poecek, ktere po case zacnou blbnout, prepinat se na 10 Mbit apod. Uz se to tady resilo pred par lety, tj. pokud se to nekomu chce hledat, muze si pocist :-).
0 x

drastys

@Ladik : rbecko je RB911G-5HPacD a kupuju čistě jen routerboard bez veškerého příslušenství...
0 x

drastys

@pepulis: vypada to, ze maji skutecne spatny popisek no....
0 x