❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT litle AC?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Mario
Kontaktovat uživatele:

Re: SXT litle AC?

Příspěvekod Mario » 9 years ago

okoun píše:vypadá to že tam je něco HW shnilého a asi něco předělávají ve výrobě, jelikož v krámech mají další dodávku až v květnu a momentálně nelze produkt sehnat?

Hmmm.....ty stávající nám asi nevymění, na nv2 fak nepoužitelné.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 9 years ago

jako já ale žádné problémy nepozoruji tedy na štěstí!
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pepulis

Příspěvekod pepulis » 9 years ago

Mám sice jen pár kusů, ale taky žádný problém - ať už upgrade nebo samotný provoz.
0 x

Mario
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mario » 9 years ago

pepulis píše:Mám sice jen pár kusů, ale taky žádný problém - ať už upgrade nebo samotný provoz.

Máš to na nv2 - N, žádné AC a signál kolem -55,né silnější a zarušené prostředí? Odezva ti neskače? Zhruba každý 10-20 ping?
0 x

cmos

Příspěvekod cmos » 9 years ago

Hoj,

u nás to nejede ani na 50m, verze SXT SA5ac je 6.34.3 a ta litle ac shit je 6.30.2, kdyz only N a NV2 tak to jede aspon na 10Mbit nahoru i dolu. Odezva do 50ms, signalove -55. Výkon 0, 5 ,10 vše téměř stejné, na kanále jen my a ostatní -77 a více.Balicek wir-fp.

Nemáte nějaký tip?
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 9 years ago

Na 50m je tip jasný.... Optický převěs :D

cmos píše:Hoj,

u nás to nejede ani na 50m, verze SXT SA5ac je 6.34.3 a ta litle ac shit je 6.30.2, kdyz only N a NV2 tak to jede aspon na 10Mbit nahoru i dolu. Odezva do 50ms, signalove -55. Výkon 0, 5 ,10 vše téměř stejné, na kanále jen my a ostatní -77 a více.Balicek wir-fp.

Nemáte nějaký tip?
1 x

Ragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ragon » 9 years ago

Vyřešily jste někdo nějak tento problém ? někde se nám sporadicky objevuje, to stejné se dělo u nové RB911 Lite5 ac, anténtena jirous 24 extrem mimo. Na NV2 prostě jednou za čas velký ping.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

SXT lite AC, RoS 6.36, nahodile se rozpada spojeni s winboxem / ztraci pakety mezi PC a zarizenim, prestalo to snad delat po upgrade na 6.37rc5, tak nevim je li to chyba v 6.36, nebo obecne nedodelanost SW pro novy HW... predpokladam, ze pokud bych tomu koupil Licenci pLevel 4, ze to bude v omezene mire fachcit i jako 2G4 AP, treba pro zahradu apod., bo vesmes maj lidi zarizeni namontovane tak, ze zarizeni vidi na dvur / zahradu...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ikk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ikk » 9 years ago

Dobrý den
Můžu se zeptat na dlouhodobé zkušenosti lite AC vs. lite 5 případně klasické SXT. Klasický spectral scan to asi taky neumí jako SXTac.

Ještě k té malé paměti. Stejný problém je i u hAP lite (RB941-2nD-TC) a v podstatě všeho co má jen 16MB. Už jsem naučený, že vše co mi projde rukama (v podstatě jakýkoliv MK), tak hned po vybalení z krabičky provedu NetInstall, s tím, že instaluji jen balíčky, které potřebuji. Prostě radši obětuji těch 5 minut navíc (víc to opravdu není) a mám klid.

Jinak i já pozoruji u sebe (Ostrava), že v poslední době N a NV2 jsou v podstatě nepoužitelné (802.11n i ac) a přecházím na 801.11. HW to asi nebude, protože to zlobí na různých věcech. Nemáte někdo ponětí čím by to mohlo být, kromě obligátní nic neříkající věty: "Je to rušením..."

Předem děkuji za odpovědi.
0 x
Síť není jen internet ...

hol

Příspěvekod hol » 9 years ago

ikk píše:Dobrý den
Můžu se zeptat na dlouhodobé zkušenosti lite AC vs. lite 5 případně klasické SXT. Klasický spectral scan to asi taky neumí jako SXTac.

Ještě k té malé paměti. Stejný problém je i u hAP lite (RB941-2nD-TC) a v podstatě všeho co má jen 16MB. Už jsem naučený, že vše co mi projde rukama (v podstatě jakýkoliv MK), tak hned po vybalení z krabičky provedu NetInstall, s tím, že instaluji jen balíčky, které potřebuji. Prostě radši obětuji těch 5 minut navíc (víc to opravdu není) a mám klid.

Jinak i já pozoruji u sebe (Ostrava), že v poslední době N a NV2 jsou v podstatě nepoužitelné (802.11n i ac) a přecházím na 801.11. HW to asi nebude, protože to zlobí na různých věcech. Nemáte někdo ponětí čím by to mohlo být, kromě obligátní nic neříkající věty: "Je to rušením..."

Předem děkuji za odpovědi.

Ta sama zkusenost, jakmile je na bodu jakykoli ac prvek, je pouzitelna pouze 802.11. NV2 hrozne kravne, upload casto nejde vubec. Dela to i tam, kde je ruseni maly.
0 x