❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Domácí WiFi router

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: Domácí WiFi router

Příspěvekod honzam » 9 years ago

Myghael píše:To vlákno jsem si přečetl až teď. :D A ať nejsme tolik off-topic, viděl jsem maníka, co si jako domácí Wi-Fi koupil Omnitik. Dům ve tvaru U, docela malý, omnitik umístěný venku na terase na zdi - funguje mu to obstojně. Omnitik sice není zrovna výkonný, ale kdekomu postačí.

Ale Omnitik se dělá jen v 5Ghz verzi. To má doma všechny zařízení 5G a připojuje se vším ven skrz zeď na omnitika? :)
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 9 years ago

honzam: V noteboocích je 5 GHz víceméně standard několik let a ani mobily, tablety a podobné věci s 5G Wi-Fi nejsou zase tak výjimečná.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

v jakych ? modely mnoho let z5 maji jen b/g/n 2G4, 5G je velmi vyjimecne, vice se vyskytuje u vyssi tridy. i dneska je 5tka az u kusu okolo 12kk a vejs. Mobily v podstate to same, do 5kk ceny necekej a/n (ac).
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Myghael

Příspěvekod Myghael » 9 years ago

Přiznám se, že nejlevnější typy notebooků nesleduji, ty co mi alespoň trochu vyhovují bývají zpravidla dražší (>15k Kč), a v nich buď funkční 5G Wi-Fi už je, nebo bych kartu tak jako tak musel vyměnit kvůli fungování pod Linuxem. Osobně používám letitý ThinkPad, a ten Omnitikář zrovna tak, jen o pár generací novější, a v obou je 5G karta přítomna už z výroby, jeho mobil 5G evidentně má. Proč zvolil Omnitik jde mimo mě, já přišel k hotovému, a maník si nestěžoval -> dále jsem neřešil, tady jsem to jen zmínil, že je to také možnost (a na levném smartphonu <2k Kč mě zřejmě budou jiné věci trápit mnohem více než absence 5GHz Wi-Fi).
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.