❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

disconnected, key exchange timeout

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
chalan
Kontaktovat uživatele:

disconnected, key exchange timeout

Příspěvekod chalan » 11 years ago

dnes som nahadzoval jednu rb711-5Hn a pri zapnutom nv2 to zacalo hadzat tieto haluze... ked prepnetm na 802.11 ziaden problem... na to ap je napojene este jedno sxt a to aj pri nv2 drzi, v com moze byt problem? vsade je ros 5.25

Kód: Vybrat vše

09:00:32 wireless,info 00:0C:42:93:1B:0F@wlan3: disconnected, key exchange timeout
09:00:37 wireless,info 00:0C:42:93:1B:0F@wlan3: connected
09:00:47 wireless,info 00:0C:42:93:1B:0F@wlan3: disconnected, key exchange timeout
09:00:52 wireless,info 00:0C:42:93:1B:0F@wlan3: connected
09:01:02 wireless,info 00:0C:42:93:1B:0F@wlan3: disconnected, key exchange timeout
09:01:07 wireless,info 00:0C:42:93:1B:0F@wlan3: connected
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 11 years ago

skus vypnut sifrovanie na NV2
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

ano to pomohlo ale vsade inde to sifrovanie zapnute mam a nikde s tym nieje probem... protokol nv2 obchadza nastavenia v security profile?
0 x

midnight_man

ano obchadza, NV2 ma sifrovanie priamo tam kde nastavujes parametre spoja v zalozke "NV2" kolonka security.
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

ok, myslel som si len som si to potreboval overit... nechapem vsak preco to na tom jednom boarde nefunguje so zapnutym nv2 sifrovanim, nevie niekto? co mam skusit?
0 x

midnight_man

podla mna rusenie, skus zmenu freq niekam do extremu nachvilku..
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

odpaja sa to kazdych 10sek, resp, hned a po 10sek sa znova pripoji, neda sa na klienta ani pripojit bez sifrovania nv2 to ide dobre, skusil som aj zmenit kanal ale nepomohlo...
0 x

midnight_man

jo Ták...čiže tebe to ani nikdy nešlo poriadne. Tak to bude problém s nastavením SXT na druhej strane. Skús si v logovani zapnut wireless, aby vypisalo presnejši popis chyby. Podla mna mas nieco zle nastavene u toho klienta, protokol, sifrovanie...alebo boh vie co
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 11 years ago

Jestli to neni nastavenim TKIP u sifrovani. Nemate to tam nastavene?
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

pisal si ze nv2 ma vlastne sifrovanie a obchadza nastavenia v security profiles. ja som nastavil heslo v nv2 priamo... s heslom v nastavenich nv2 sa klient rb711-5Hn-mmcx odpaja pravidelne s tou hlaskou... sxt drzi... ak odfajknem heslo v nv2 (samozrejme na ap aj klientoch) drzi to na oboch... tak isto to drzi aj v 802.11... nerozumiem teda co ma spolocne TKIP s NV2... ale asi som prepracovany...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

u NV2 pokud máš zapnuté šifrování (v záložce NV2 security) tak se vždy použije typ klíče WPA2aes. Jiná možnost není.

Pokud ti to bez šifrování neodpojuje tak tam mají nějakou chybu. Nám se to ovšem nikde neprojevuje. Zkus jim to reportovat na support@mikrotik.com
Schválně co ti odpoví.
0 x

midnight_man

vyresetuj konfig na tom klientovi ktorý ti štrajkuje a nastav si to odznova s NV2 security. Pri NV2 sa nedá vybrať typ šifrovania, obchádza nastavenia vo wireless/security. Podľa mňa tam máš niečo nastavené na čo si zabudol alebo prehliadol.
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chalan » 9 years ago

taky isty problem som mal teraz na inom spoji... pri nstreme to drzi, pri nv2 sa to hned odpajalo a pisalo key exchange timeout... pripojil som sa teda cez nstreme na klienta zmazal v zalozke nv2 kluc a znova ho tam napisal... robilo to stale, tak som to iste zopakoval aj na apcku a uz to drzi... zaujimave... kluc mam len z cislic, cize velke male pismena to nemohli byt... este to skusim na povodnom spoji tam som to doteraz neriesil :)
0 x