❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Downgrade z 6.30.2 na 5.23

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Striker

Downgrade z 6.30.2 na 5.23

Příspěvekod Striker » 9 years ago

Jelikož nám blbne VPN tunel pro spojení s ISP Adminem nám bylo doporučený přehrát na jedinou verzi 5.23, kde prý PPTP fugnuje nejlíp bez chyb.
Při downgradu ale úplně zmizí Wireless nastavení, nejde ani downgrade přes all package a wireless stejně zmizí. Musel jsem zěpt na 6.30 a nahrát zálohu protože wireless nastavení zmizelo.
Nezkoušel někdo, nebo neví někdo jak dohrát zpět wireless? Já netuším a moc jsem toho nenašel, jen že se musí dohrát zpět.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 9 years ago

na jakém je to zařízení???
0 x
Bývalý ISP...

Striker

Pardon to hlavní jsem zapomněl. Je to RB433, balíček mipsbe.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

asi jste nenahrál balíček wireless, nebo ho máte vypnutý. Zkuste ho zapnout
0 x

Striker

No právěže jsem nahrál toto všechno:
Obrázek
Vyzkouším zapnout, našel jsem si to na netu a vůbec mě nenapadlo, řešit, že by se mohl jen vypnout. Jdu to vyzkoušet na stole.
0 x

Striker

Takže, už by to mělo fungovat, až bude nějaká vhodná doba nahodím to na řídící mikrotik.
Jinak postup teda byl:
Nahrát allpackage firmware 5.23 - restart RB - povolení package wireless - nahrát zpět zálohu RB (po downgrade ztracení nastavení Wireless)

Díky za pomoc ;) To povolení samotnýho balíčku mě nenapadlo (netušil jsem, ež tam ta možnost je).
0 x