❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
HW na stavbu PtP 5km
HW na stavbu PtP 5km
Ahoj, prosím o radu. Chceme postavit PtP spoj na vzd. 5,4 km. Rád bych se vešel do 10 000,- Kč. Prostředí je relativně nezarušené. Chtěl bych protlačit 80 Mbit reálně. Koukal jsem na Dynadish v AC, líbí se mi jednoduchost a úhel vyzařování, ale jak to tak čtu, tak to asi nebude nejlepší volba. Nechtěl bych nic montovat a skládat, je to na horách a v zimě, kdyby se něco podělalo, tam jdu jen se sněžnicema...... Nechtěl bych tam ani UBNT jednotky, protože tam byly Rockety M5 a jako žádná sláva = 20-40 Mbit, možná to s nima neumím. Hlavně změna frekvence je na sto let... Děkuju za nápady 

0 x
Hoj,
pokud to je na hory tak JRC-24 EX MIMO s RB911G-5HPacD a pak záleží na dalších okolnostech ale 5km v 5ce s 80Mbit je o štěstí a to bude stát víc než 10k.
Někde jsem slyšel, že hory mají své pravidla a ty se nedají ohnout.
J.
pokud to je na hory tak JRC-24 EX MIMO s RB911G-5HPacD a pak záleží na dalších okolnostech ale 5km v 5ce s 80Mbit je o štěstí a to bude stát víc než 10k.

Někde jsem slyšel, že hory mají své pravidla a ty se nedají ohnout.
J.
0 x
To vypadá dobře... myslíš, že když se mi tady teď válí dvě duální RocketDish 5 GHz, zisk 30 dBi, průměr 65 cm, šlo by to s těma RB911 použít? Resp. jestli má význam ty antény vůbec zkoušet s RB911 anebo jít rovnou do těch extremek? Prve jsem měl na tom stejném spoji tyhle antény, ale s Rocket M5 a prostě... nevím...
0 x
pngi píše:To vypadá dobře... myslíš, že když se mi tady teď válí dvě duální RocketDish 5 GHz, zisk 30 dBi, průměr 65 cm, šlo by to s těma RB911 použít? Resp. jestli má význam ty antény vůbec zkoušet s RB911 anebo jít rovnou do těch extremek? Prve jsem měl na tom stejném spoji tyhle antény, ale s Rocket M5 a prostě... nevím...
Jedeš v limitu nebo to neřešíš? Určitě by bylo lepší dát JRC-29 EX ale cenovka je jinde, mam obyč JRC 24ky s RB433 na 7km a budu dávat 29ky až bude čas, není tam požadavek na extra rychlost. EX protože pokud to máš na hory kde je dost sněhu jak píšeš tak na normalkách zůstává namrzlej sníh.
0 x
Tak do 10.000 úplně cokoliv, co má asi nejlepší poměr cena/výkon/servis je starý dobrý powerbridge M5.
Pokud si trošku šáhneš do kapsy, tak za 25.000 postavíš spoj na Airfiber 5X a tam moc ladit už nebudeš muset a celkově je to jinde, než řešení do 10..
Pokud si trošku šáhneš do kapsy, tak za 25.000 postavíš spoj na Airfiber 5X a tam moc ladit už nebudeš muset a celkově je to jinde, než řešení do 10..

0 x