❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 zapomíná konfiguraci

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
arrabbella

RB711 zapomíná konfiguraci

Příspěvekod arrabbella » 10 years ago

Mikrotik mě dnes překvapil novým problémem, se kterým jsem se zatím nesetkal.

RB711G-5HnD korektně funguje, ale po každém restartu se znovu objeví v té mikrotikácké "default configuration" s IP 192.168.88.X atd. Udělá to jako při odpojení z elektriky, tak při softwarovém restartu.

Zkoušel jsem nahrát různé verze, i přes netinstall, a vždy se chová stejně.

Na pohled je deska ok.

Má s tímto někdo zkušenost, lze to jednoduše opravit?
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 10 years ago

Něco podobnýho nám začla dělat jedna 411A. Problém byl ve vadný NANDce. zkus mrknout do resources kolik % máš vadných bloků.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

a ještě si zkontroluj desku jesli není zoxidovaná kolem resetovacích plošek na desce. Někdy se to stávalo že se pak resetovalo...
Případně může být vadná...
0 x

whef

Příspěvekod whef » 10 years ago

honzam píše:a ještě si zkontroluj desku jesli není zoxidovaná kolem resetovacích plošek na desce. Někdy se to stávalo že se pak resetovalo...
Případně může být vadná...

Setkávám se s tím u některých revizí RB711 poměrně často, už asi rok. Cca asi už 10 desek či více, zatím jsem nepřišel na to jak to vyřešit, takže vyměněno za nový RB, a staré desky likvidace, žádné jiné řešení se nepodařilo.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

pani jo vubec to neres, takovy rovnou hazu z okna, cas je drahy, vic nez prastara 711tka...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

arrabbella

Příspěvekod arrabbella » 10 years ago

Pise ze je vadnych 0,2% bloku.

Zoxidovany je nejak podivne uplne cely. Zavreny byl v Gentleboxu. Mozna byl instalovany v desti :-)

No resit to asi nebudu, ale zrovna o 2x2 MIMO RB711G bych netvrdil, ze je prastara. Pouzivate snad nekdo na klienty 3x3? A ze tika trosku pomaleji nez 911 mi na klientovi neprijde jako takova tragedie.
Přílohy
RB711.jpg
0 x

whef

Příspěvekod whef » 10 years ago

Jo ty desky jsou nějak orezlý celý, ale není to instalací v dešti, nevím blbá serie, či lak, je to nějaké divné, všechno jsem to vyhodil, nevyřešil. Jo nejsou to zas tak staré desky ..
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

u lidi mam jen vyjimecne rb911 single, dual snad nikde, jinak sxt, groove, sextant... zajimave je ze se mi snad ani jedna 711GA nelinkuje Ethernetem na Gigu, jen 100M :) a ano, POE je Gbit Mikrotik original. Obcas zazlobi ve stylu data netecou, vse se jevi ok, restart pomuze.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))