Ahoj když nemá mikrotik seriový port ale jen usb.
Podporuje usb nejaky převodník usb > serial port?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik bez serioveho portu
Používáme SXT 5Hnd které mají usb port a občas se pokazí máme jich tu už asi 10ks které jen pípnou a nic se nedeje..
U zařízení které měly seriovou linku se se dalo docela dobře opravit tim ze se prehral soft.
U zařízení které měly seriovou linku se se dalo docela dobře opravit tim ze se prehral soft.
0 x
Takovéto informace jsou většinou v manuálu.
RouterBOOT reset button (access through the plastic door) has two functions:
● Hold this button during boot time until LED light starts flashing,
release the button to reset RouterOS configuration (same result as with reset hole)
● Hold this button during boot time longer, until LED turns off,
then release it to make the device look for Netinstall servers
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Aha to jsem nevedel ze to má dve funkce..
pokud to chapu spravne pokud to budu držet a kontrolka bude blikat tak se to vyresetuje
ale pokud to budu držet tak dlouho dokud nezhasne prepne se do rezimu netinstall?
pokud to chapu spravne pokud to budu držet a kontrolka bude blikat tak se to vyresetuje
ale pokud to budu držet tak dlouho dokud nezhasne prepne se do rezimu netinstall?
0 x
taky tu mam jeden takovy kousek ktery jen jednou pipne, bohuzel se do netinstallu neprepne...
0 x
Jan Ptáček
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
ale přepne, jonom musíš držet dost dlouho cca 20 vteřin...
0 x
Bývalý ISP...
Přesne tak dneska jsem to zkoušel,,,
blika--> zhasne-->stale držet---> pak pipne a je to v netboot
blika--> zhasne-->stale držet---> pak pipne a je to v netboot
0 x
nejsem idiot, vim jak prepnout do netbootu... ten sxt ktery jen pipne se mi proste prepnout do netbootu nechce... ale mam tu jen jeden kousek...
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:nejsem idiot, vim jak prepnout do netbootu... ten sxt ktery jen pipne se mi proste prepnout do netbootu nechce... ale mam tu jen jeden kousek...
Zdravím,
taky bych se přikláněl k myšlence, že v tom má Sergej nedostatky:
1/ ve většině manuálů jsem o této funkci /Winbox nebo reset default/ nenašel ani zmínku nebo jsem neměl štěstí na správný manuál
2/ když je postup popsán, bývá popsán mnohoznačně, ta dotyčná LED není jednoznačně identifikovatelná a navíc postup funguje jen někdy. Úspěšnost je dobrá u RB, který je funkční. Pokud potřebuji opravit nefungující RB, skoro nikdy se operace s Winbox-em nepodařila.
mpcz, 21.07.2015
0 x