❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

špatná bezdrátová část u groovu

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
okoun
antispam: Ano

špatná bezdrátová část u groovu

Příspěvekod okoun » 12 years ago

mám problémy s několika groovama na 5GHz, pokud pozorujete stejné problémy (podobné), hlaste se do klubu.

1. groovy mají nějaký špatný TX výkon, toto se stalo až po čase provozu, žádný z groovů nikdy nejel na plný výkon, teď musí být v defaultu jinač je signál velmi špatný
2. groovy 5GHz a 2,5GHz mají nějakou špatnou regulaci TX výkonu. cca od 1 do 15dB mají stejný signál a potom najedou signál skočí šíleně nahoru. toto se děje jen u nějakých kousků
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

Ano, potvrdzujem, hlasim sa do klubu. asi tak pred 1/2 rokom som nejaky jeden dva nachytal. Co mas kusy su aktualne dodane? ak ano, to ma zacina srat ze to neopravili. Sa s tym nehraj, daj to reklamovat. Akonahle narazim na to poslem spet. Ked sa im to bude vracat tak sa spametaju, popripade napisat im este priamo na support, co aky problem a komu akemu distributorovi sa to dalo reklamovat. Takto MK funguje.
0 x

okoun

Tak myslíš že je to HW chyba nebo špatný SW FW?

to se mi teď stalo když začalo mrznout, ale voda tam není protože kdyby tam byla voda tak se zhorší TX i RX ale tady se hýbe jen TX:

spoje_signal.php.png
spoje_signal.php.png (17.08 KiB) Zobrazeno 2542 x
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

okoun píše:Tak myslíš že je to HW chyba nebo špatný SW FW?

to se mi teď stalo když začalo mrznout, ale voda tam není protože kdyby tam byla voda tak se zhorší TX i RX ale tady se hýbe jen TX:

spoje_signal.php.png

Vsak, pisem, klasika ala RB711. Blba radiova cast.
0 x

okoun

a jak je to s kovovým groovem? tam je tento problém také?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

keksik píše:Ano, potvrdzujem, hlasim sa do klubu. asi tak pred 1/2 rokom som nejaky jeden dva nachytal. Co mas kusy su aktualne dodane? ak ano, to ma zacina srat ze to neopravili. Sa s tym nehraj, daj to reklamovat. Akonahle narazim na to poslem spet. Ked sa im to bude vracat tak sa spametaju, popripade napisat im este priamo na support, co aky problem a komu akemu distributorovi sa to dalo reklamovat. Takto MK funguje.

Zdravím,
taky jsem včera narazil na jednoho fungl nového GROOVA, příjem OK -60, vysílání -90 i v defaultu. Což mě mrzí, zatím byly Groovíci v pohodě a velmi jsem si je oblíbil i pro jednoduchou montáž. Snad to napraví. Moje série je /242.
mpcz, 21/02/2013
0 x

okoun

díky, ano to jsem zapomněl, piště vadné série, abychom věděli jaké jsou porlbémové, porobně jako to bylo u 711. až vylezu na sajt, tak sem hodím také čísla.
0 x

Bishboun

Příspěvekod Bishboun » 10 years ago

Ahoj, tak já také, dnes jsem ladil a ladil a ladil až do 23h. Na 6km jsem měl -77 / -92 a někdy jsem ve scanu síť našel a někdy ani prd. Kdybych tak špatný signal našel jen u své sítě, ale "ve městě" se to jen hemží sítěma a s těží naskenuju 1 síť s -88.

přitom používám Maxlink 29dBi a na velké vzdálenosti není žádný problém. Kde zjistím serii Groovu??

Díky B.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 10 years ago

Bishboun píše:Ahoj, tak já také, dnes jsem ladil a ladil a ladil až do 23h. Na 6km jsem měl -77 / -92 a někdy jsem ve scanu síť našel a někdy ani prd. Kdybych tak špatný signal našel jen u své sítě, ale "ve městě" se to jen hemží sítěma a s těží naskenuju 1 síť s -88.

přitom používám Maxlink 29dBi a na velké vzdálenosti není žádný problém. Kde zjistím serii Groovu??

Díky B.

Zdravím,
v první řadě bych zkusil tam dát jiného Groova na tu stejnou anténu. Z toho už se dá něco kloudného usoudit. Pokud je samozřejmě po ruce.
mpcz, 02/07/2015
0 x

Bishboun

Příspěvekod Bishboun » 10 years ago

To jsem zkoušel a opravdu je to divné jen u toho jednoho kusu (ostatní jsem dokupoval v průběhu roku 2014 2015)

Tak vyreklamováno a reklamace byla uznána....zřejmě vadný kus.
0 x