❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SFP moduly Mikrotik
Re: SFP moduly Mikrotik
Asi jsem to někde přehlíd, ale čím jsou tyhle moduly zvláštní ? Teda kromě nápisu mikrotik, samozřejmě.
0 x
Konkretne v RB2011LS mi chodi nejruznejsi Cisco kompatibilni SFP, takze v tom nevidim problem....
0 x
Jaký je rozdíl mezi tím když dám na oba konce S-31DLC20D SM oproti S-3553LC20D Pár? Nějaký praktický zkušenosti? Na obou stranách RB2011 - doufám že to už s v 6.1 fachčí?
0 x
- midnight_man
0 x
http://wiki.mikrotik.com/wiki/MikroTik_ ... lity_table
Možná jo ... Ale osobně mi přijde lepší použít RJ-SFP, rozhodně je to univerzálnější.
Možná jo ... Ale osobně mi přijde lepší použít RJ-SFP, rozhodně je to univerzálnější.
midnight_man píše:http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=3499
chlapi pojde toto v gigovej sachte? dik
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- midnight_man
chcem to pouzit k racomu co ma gigove SFP akurat neviem ci mi to zozere ked su to aj 10G SFP.
0 x
Potřebuju teď sehnat do Mikrotiku nějaké gigové SFP moduly, které tam budou fungovat. Oficiálně podporované jsou ale jen tři. A na WDM co potřebuju jen jeden prodávaný v páru. Zkoušel jste někdo kompatibilitu SFP modulů v Mikrotiku, chodí to různě nebo opravdu musím použít ty jejich SFP?
Chtěl bych použít RB260GS a k tomu nějaký ten SFP modul. Teoreticky můžu použít i nějaký gigový převodník, ale docela bych ocenil i nějaký dohled nad tím zařízením, a to mi nabídne asi až ten Mikrotik.
Jinak teď tam mám zakončený konektor SC, tak kdyby ten modul byl i s tímhle rozhraním, abych to nemusel převařovat nebo dávat drahou spojku, bylo by to úplně ideální
Chtěl bych použít RB260GS a k tomu nějaký ten SFP modul. Teoreticky můžu použít i nějaký gigový převodník, ale docela bych ocenil i nějaký dohled nad tím zařízením, a to mi nabídne asi až ten Mikrotik.
Jinak teď tam mám zakončený konektor SC, tak kdyby ten modul byl i s tímhle rozhraním, abych to nemusel převařovat nebo dávat drahou spojku, bylo by to úplně ideální

0 x
..:: DobraSit.cz ::..
- midnight_man
Nam tam zatial šlo všetko čo sme tam strčili. Od 150€ Alcatelu, cisca, až po 17€ modul z IPmedie 

0 x
v CCR otestovane na patchcorde:
Mikrotik S-85DLC05D
XtendLAN XL-MG8B-LX aj SX
ZyXEL SFP-SX-D
protikusy vo switch vždy rovnaké ako zdroj, dlhodobo som tam nechal mikrotika
Mikrotik S-85DLC05D
XtendLAN XL-MG8B-LX aj SX
ZyXEL SFP-SX-D
protikusy vo switch vždy rovnaké ako zdroj, dlhodobo som tam nechal mikrotika
0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo
Do RB260GS už bych nikdy nedal nic než mikrotikácký. Pokud se vyndá a zandá trafo, nebo blikne proud, tak SFP nenajede. Od Mikrotiku to nikdy neudělalo.
0 x