❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SMS Brana pro prijem SMS

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
hocimin1

SMS Brana pro prijem SMS

Příspěvekod hocimin1 » 10 years ago

Ahoj,

netusite nekdo o nejaky SMS krabicce, do ktere dam SIM a kdyz mi nekdo napise SMS tak se mi posle email s tou sms ? A kdyz uz by to umelo, ze kdyz odpovim na ten email, tak se tomu dotycnemu posle SMS.

Proste prevadec SMS to email a email to SMS

Dik
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Firma 2N dělá GSM bránu. Spojíš to sériovým kabelem s počítačem a napíšeš si k tomu pomocí gnokii software ovládání.

A nebo se dohodneš s sms-operator.cz ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

piti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod piti » 10 years ago

Ja som to postavil na Raspberry Pi + USB 3G Modem
pouzivam to ako sms branu + prichadzajuce sms mam presmerovane na mail
0 x

k3dt

Příspěvekod k3dt » 10 years ago

Levnejs nez brana od 2N vyjde kdyz vezmes malej stroj s com portem (treba Alix, RaspberryPI nam vykonem nestacilo, USB modemy po nejakym case zatuhavaly) k tomu pripojis nejakej seriovej modem, a nahrajes do toho Debian + Gammu. Pridat si funkcionalitu SMS <-> Email uz neni nic tezkyho.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 10 years ago

na jiz stavajicim win srv 2008 , stara nokia (za korunu) pres usb kabel + gammu server
nastavis 3 veci a funguje to tak nejak samo, do inbox/outbox slozek zapisuje/cte php script
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 10 years ago

mě lítá brána na GSM modemu netkom es75 + debian, který má USB i sériák, já používám usb a zatím dobré. SW jem si napsal pro grammu sám, který mi zajištuje při přijmu zaslání na email a nebo pomocí SMS na můj telefon, dá se s tím udělat hodně věcí...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

joker

Příspěvekod joker » 10 years ago

hocimin1 píše:Ahoj,

netusite nekdo o nejaky SMS krabicce, do ktere dam SIM a kdyz mi nekdo napise SMS tak se mi posle email s tou sms ? A kdyz uz by to umelo, ze kdyz odpovim na ten email, tak se tomu dotycnemu posle SMS.

Proste prevadec SMS to email a email to SMS

Dik

Vim o brane, ktera umi preposilat prichozi sms z az 32 simek ok, od 3000,- na zvoleny email bez dalsiho (jen se zada smtp server a hotove). Bohuzel odpovedet zpatky nejde, brana to jen hodi na zadany smtp.server.

Primarne jde o hlasovou branu, ale jde pripojit i dodavany SMS server. Konfig. je ale slozitejsi a ten server musi bezet na linux pocitaci. Ale stejne se obavam, ze tam neni prichozi inbox, co rozparsuje email a hodi ho zpatky do GSM... To by muselo integrovat plnohodnotny smtp a nejaky parser.

---

Pokud nekdo ma hotovy e mail -> sms easy reseni, skript, parser, nebo proste HW (bohuzel zadny virtual to uz nepodporuje, jen VF O2 mozna TMo), tak by me to zajimalo, nez zacnu vymyslet kolo, jistou ideu mam, ale...
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

My začínali Nokií 5110 a linuxem. Bohužel ani tento "armádní" telefon nevydrží věčně. A následně ho sehnat, nebo jiný obdobný připojitelný přes RS232 a řízený softem Gnokii se ukázalo poměrně hodně pracné, až nemožné ...
Takže druhý krok je GSM brána od 2N. On je v tom Siemens modul, komunikuje to v pořádku, používat se to dá. Jediný problém těchto telefonních řešení je, že doručenka SMSky nelze jednoznačně přiřadit k odeslané. A vlastně ještě jeden - je to POMALÉ. Nějakých pět vteřin na SMS je prostě moc.

Snažili jsme se sehnat přímý kanál od operátora. Nevím jak to dělají velké firmy - ale to prostě nešlo. Takovou službu sice poskytovali (VDF, TMO), ale už ne ... ale O2 to měl. Podmínka byla ovšem jejich SIM karta (byť fungovat nemusela). Koupili jsme tedy kartu, upsali jsme se ... a při aktivaci SMS kanálu se přišlo na to, že ta služba už je též zrušená a je možnost jen takového toho webového odesílání. Takže službu vlastně nezrušili ... a my platili SIMku jak troubové.

Skončili jsme u zmíněného sms-operator.cz. Ano, je to dražší. I když trochu usmlouvat to lze ... Ale je to rychlé, hodně rychlé i v té nejlacinější variantě (resp. myslím, že rychlost nelimitují, jen množství). Fungují doručenky, o každé SMS vím, jestli byla doručena. Posílat lze asi třemi způsoby (takže si napsat vlastní systém není problém). Lze vyřešit i příjem SMSek (též různými způsoby).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 10 years ago

sice jsem to tu proletel jen rychle, ale mohu doporucit toto: http://smsmanager.cz/
Pouzivam v jednom ze svych projektu a funguje naprosto OK, implementace velice jednoducha...
0 x
Jan Ptáček

hocimin1

Me jde hlavne primarne o prijem sms a preposlani na email.

Opacny smer z tak nepotrebuji
0 x

Mazzalo

Příspěvekod Mazzalo » 10 years ago

Telefon s androidem a tohle?
https://play.google.com/store/apps/deta ... rs.relayme
Umi to ale jen prvni pozadavek :-(

Sent from my iPad using Tapatalk
0 x

hocimin1

Mazzalo píše:Telefon s androidem a tohle?
https://play.google.com/store/apps/deta ... rs.relayme
Umi to ale jen prvni pozadavek :-(

Sent from my iPad using Tapatalk

to bude ono, hotove reseni zavysle jen na telefonu. Super otestuji
0 x

joker

Příspěvekod joker » 10 years ago

A jaky uptime ma takovy android telefon? To asi nebude moc industry stable beudrzbove...

net.work píše:sice jsem to tu proletel jen rychle, ale mohu doporucit toto: http://smsmanager.cz/
Pouzivam v jednom ze svych projektu a funguje naprosto OK, implementace velice jednoducha...

Heh, podle ceniku ty lowcost sms strileji pres flatrate simky :-) kdyz si spravne nastavi limity, proc ne... Jde to, zjevne jich maji 5 :-)

Jinak bulk sms propojenim pres operatora stoji myslim ze okolo 0,5 Kc za kus (jejich cena 0,75 - i s marzi)...

Reseni email2sms nikdo nema?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 10 years ago

ten lowcost jsem zkoušel (je fakt že už hodně dávno) a nic z toho mi nepřišlo :D ten standardní tarif za 0.75 ale jede bezchybně
0 x
Jan Ptáček