❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nový rb941-2HnD (hAP lite)
kure05 píše:joker píše:kure05 píše:Proboha, proč to nemá POE ? A jen 100Mbps porty ? Cenou tomu daj zas určitě korunu . . .
Protoze to ma 5V napajeni?to po PoE moc daleko nedotahnes!
Supported input voltage 5 V - 5 V
A jakej je problém šoupnout na DPS nějakej step-down měnič s výstupním napětím 5V jako u všech ostatních RB ? Pro ně to je otázka pár korun a použitelnost by se tím výrazně zlepšila
Jak to myslis step down? Jako ze to pozere i vetsi jak 5V napajeni pres PoE?
Jaky problem? Prachy! Je to L I T E

Kolik takovy step down stoji? Rekneme 40 korun 20% vyrobni ceny toho Lite modelu? Nevim, ptam se
----
V teto souvislosti se zeptam: jak ma jiny RB poe friendly model (treba RB951-2n) elektricky propojene POEin a PowerJack? Proklemovany to neni, beprochazi to ani jednim smerem! Jsou tam diody? Ty by i srazely napeti a to asi neni zadouci...
Ps: Jina dve zarizeni, co jsem mel v ruce, power jack meli natvrdo proklemovany... Proto se ptam.
Pps: bohuzel u RB951-2n po pridani usb konektoru za 12,- z gesu mi z usb napeti nelezlo, bud jsem to blbe pripajkoval nebo nevim... Tak jsem ho radsi sundal... Zkousel nekdo osobne? Vim ze na netu jsou navody...
0 x
mac0112 píše:Nevíte kdy se to bude prodávat ?
rozmezí 2-3 týdnů (Alternativo.cz)
joker píše:Elektricky propojene POEin a PowerJack? Proklemovany to neni, beprochazi to ani jednim smerem! Jsou tam diody? Ty by i srazely napeti a to asi neni zadouci...
Ps: Jina dve zarizeni, co jsem mel v ruce, power jack meli natvrdo proklemovany... Proto se ptam.
Tak o tom nevím že by to nějaký RB měl proklemované. At už rb433xx nebo 750x nebo 950x to mají vždy přes diodu
0 x
- mac0112
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
honzam píše:mac0112 píše:Nevíte kdy se to bude prodávat ?
rozmezí 2-3 týdnů (Alternativo.cz)joker píše:Elektricky propojene POEin a PowerJack? Proklemovany to neni, beprochazi to ani jednim smerem! Jsou tam diody? Ty by i srazely napeti a to asi neni zadouci...
Tak o tom nevím že by to nějaký RB měl proklemované. At už rb433xx nebo 750x nebo 950x to mají vždy přes diodu
Já jsem tu větu pochopil, že zjistil, že to právě není propojené. Pokud vím, tak jsou tam Schottky dioda, resp můstek. Ztráta při max. odběru jak uvádí Mikrotik je přes 1V
0 x
Bastlim bastlis bastleji
http://www.dx.com/p/20083-adjustable-po ... O2XRfmG8fE

0 x
- mac0112
- Kontaktovat uživatele:
Jenya píše:Bastlim bastlis bastlejihttp://www.dx.com/p/20083-adjustable-po ... O2XRfmG8fE

Spíš by zajímalo, zda se tam dá doletovat USB konektor jako u přecházejícího modelu rb951-2n . To by se už vyplatilo, USB modemy totiž počítají se vstupním napětím < 5V, takže by to mohlo fungovat jako mobilní VPN client.
Nemáte někdo náhodou fotku jak to vypadá uvnitř s těma 3 švábama ?
0 x
Fotku zevnitř zatím nikdo nezveřejnil. Ani Mikrotik.
0 x
Stejnak v tom budou spínaný stabilizatory pro tvorbu napětí pro procesor a ostatni logiku 1,8/1,5/3,3V, takže bych se nedivil když by to třeba pobralo napajeni 12V. A pokud to nepobere, tak to je pouze naschválový kurvítko ze strany mikrotiku . . .
0 x
- mac0112
- Kontaktovat uživatele:
kure05 píše:Stejnak v tom budou spínaný stabilizatory pro tvorbu napětí pro procesor a ostatni logiku 1,8/1,5/3,3V, takže bych se nedivil když by to třeba pobralo napajeni 12V. A pokud to nepobere, tak to je pouze naschválový kurvítko ze strany mikrotiku . . .
Pokud používají stejný jako ostatní výrobci Step/Down třínožičkový IC, který vypadá jako transistor v SOT pouzdře, má před sebou akorát L, tak ty mají při odběru 3V/250mA max. vstupní napětí je 7V. Domnívám se, že vstupní Step/Down na 5V by bylo tudíž potřeba. Možná další varianta už bude mít větší vstupní napětí, PoE, USB host, ale pak už z toho bude RBmAP-2n a ten stojí přesně 2x tolik.

Myslím si, že větší kouzlo Low-end Rb941, když už k tomu dávají 5V zdroj, by bylo zapojení USB host konektoru a cena by se zvedla o 1$.
Naposledy upravil(a) mac0112 dne 15 Mar 2015 18:58, celkem upraveno 1 x.
0 x
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified
Blažej Krajňák
Blažej Krajňák
SMIPS is "small mips". there is too little RAM or NAND space to put many packages, so this RouterOS version is optimized for these smaller systems. it allows to upgrade the unit even if there is little storage space, it puts the packages in RAM.
0 x
MikroTik RouterBOARD hAP Lite RB941-2nD, aspa, 500 s dph
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Mám objednáno, jsem zvědavý jaké to bude. Na VPN klienta a pár pravidel myslím ideál 

0 x
Tak dej vedet, kolik Mbit to zmakve pres tu Vpnku duplexne... (Tj in+out sifrovany throughput)
0 x