❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Boot RB450
Boot RB450
Zdravím...Po zapnutí RB450G se zve zavrčení, poté jedno pípnutí a víc nic.... na Mikrotik se nelze připojit. Může někdo poradit.
0 x
vyuzij k pripojeni seriovy port a podivej se na cem se hryzne
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
aliney píše:vyuzij k pripojeni seriovy port a podivej se na cem se hryzne
Tak po pripojeni přes hyperterminal se objevi tohle:
RouterBOOT booter 3.10
RouterBoard 450G
CPU frequency: 680 MHz
Memory size: 256 MiB
NAND size: 512 MiB
Press any key within 2 seconds to enter setup..
trying bootp protocol......... failed
kernel loading failed
loading kernel from nand... OK
setting up elf image... OK
jumping to kernel code
execve: No such file or directory
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!
Co s tím?
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Takze netinstall, mas to smazle nebo poskozene (mozna vadne sektory v NAND).
Ideal preformatovat v konsoli, ale pred tim si zazalohovat klic, at nemusis psat do MikroTiku.
Ideal preformatovat v konsoli, ale pred tim si zazalohovat klic, at nemusis psat do MikroTiku.
0 x
Ladik píše:Takze netinstall, mas to smazle nebo poskozene (mozna vadne sektory v NAND).
A jak se zálohuje klíč??
0 x
a to by me zajimalo taky, mam na USB nainstalovany, poskozeny 5.25 x86 a nechce se mi prijit o L6
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
aliney píše:a to by me zajimalo taky, mam na USB nainstalovany, poskozeny 5.25 x86 a nechce se mi prijit o L6
RB si pořeší sám Netinstall, s USB máš IMHO smůlu.
0 x
Napiš si na support a oni ti vygenerujou novej klíč...musíš jim jen napsat starý Software ID který pak nahradí novým...
Už mi takhle asi třikrát posílali novej klíč v přídadě špatnýho SSD.
Už mi takhle asi třikrát posílali novej klíč v přídadě špatnýho SSD.
0 x
Presne tak, ale pozor pri formatu NAND se ten klic ztrati a musi se vygenerovat MikroTikem novy viz vyse, je tam pak jenom docasna licence.
0 x
Ladik píše:Presne tak, ale pozor pri formatu NAND se ten klic ztrati a musi se vygenerovat MikroTikem novy viz vyse, je tam pak jenom docasna licence.
Pochopil jsem, že mám provést jen reinstal....ne formát....to taky dojde ke ztrátě licence?
0 x