Kúpil som dva sextanty (asi z jednej série) a mali rovnakú MAC adresu na ethernet porte...stalo sa vam to uz?
asi by to pekne fungovalo v bridgi:)
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
2 sextanty - rovnaká MAC adresa na eth porte..od výroby
v servise jsme meli na stole kazdy 2 3 nalepky s MAC a zadavali je do PC sitovek scannerem
komu by se chtelo drbat to vypisovat rucne podle generatoru
(v objemu tisicu PC denne a bez nasledne kontroly, jasna volba)
komu by se chtelo drbat to vypisovat rucne podle generatoru

(v objemu tisicu PC denne a bez nasledne kontroly, jasna volba)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
nerozumiem...
pisem ze som mal dve rozne zariadenia, ktore mali rovnaku mac adresu na ethernete...(Nie na stitku), realne v routeros.
pisem ze som mal dve rozne zariadenia, ktore mali rovnaku mac adresu na ethernete...(Nie na stitku), realne v routeros.
0 x
vsak ano, tak jsem to myslel i ja, slo o to, ze prislo PC a vymenil se na desce sitovy chip, timpadem bylo potreba vygenerovat a rucne vepsat novou MAC adresu, a protoze se ti to nechce delat 648x za den, tak tam pipas nahodne 3 adresy porad dokola = vznikne duplikat (hodne duplikatu).
U vyroby to mohl byt kus na lince, kde po vyrobe nedoslo ke zmene MAC a dalsi kus (nebo dalsich 10) dostalo stejnou MAC... Zrovna Mikrotik je nastesti v tomhle inteligentni a staci 2 udery do klavesnice a kliknuti mysi na APPLY aby vse bylo zase v poradku.
U vyroby to mohl byt kus na lince, kde po vyrobe nedoslo ke zmene MAC a dalsi kus (nebo dalsich 10) dostalo stejnou MAC... Zrovna Mikrotik je nastesti v tomhle inteligentni a staci 2 udery do klavesnice a kliknuti mysi na APPLY aby vse bylo zase v poradku.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
-
rado3105 píše:Kúpil som dva sextanty (asi z jednej série) a mali rovnakú MAC adresu na ethernet porte...stalo sa vam to uz?
asi by to pekne fungovalo v bridgi:)
prvni serie RB 2011 se SFP mely pridelene MACky tak, ze prvni rozhrani jedne desky melo stejnou MACku jako predchozi deska na poslednim rozhrani (kolize ether1 se sfp pokud si pamatuju dobre).
0 x