Zdravím,
nevíte někdo, jestli je možné spojení 2 karet R52HN na RB435G. Jedná se mi o nastavení 2 karet jako 1 AP, aby spolu spolupracovaly a zvýšila se propustnost a počet max. připojených klientů?
Díky
Tomáš
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spojení 2 karet jako 1 AP
Nevim zda na to někdo odpovi,ono je to otazka zda by se tim splnil účel. Aby se ty karty mezi sebou nerušily.
0 x
-
Ano i na to jsem myslel, nevím jestli to vůbec takto půjde, že by 1 byla jako TX druhá pouze RX - něco jako mimo 2x2.. a nebo píšu nesmysly - prostě bych potřeboval aby mi to 1 AP zvládlo 100 lidí...
Tomáš
Tomáš
0 x
tomastomas111 píše:Ano i na to jsem myslel, nevím jestli to vůbec takto půjde, že by 1 byla jako TX druhá pouze RX - něco jako mimo 2x2.. a nebo píšu nesmysly - prostě bych potřeboval aby mi to 1 AP zvládlo 100 lidí...
Tomáš
jedo AP 100 lidi dobrý ambice co jim budes nabízet 256ku s agregací 1:50?
0 x
kdyz rika 100 lidi tak agregace bude 1:100
pokud je to az 100 lidi celkove, tak bych se nebal ze 100 lidi bude pripojenych najednou a kdybych se mel bat, ze 100 lidi bude pripojenych najednou, tak ty dam na obe karty stejne SSID, rozdilne kanaly, hodim to do bridge a nastuduju co dela WDS
pokud je to az 100 lidi celkove, tak bych se nebal ze 100 lidi bude pripojenych najednou a kdybych se mel bat, ze 100 lidi bude pripojenych najednou, tak ty dam na obe karty stejne SSID, rozdilne kanaly, hodim to do bridge a nastuduju co dela WDS
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
-
ano jde o kongres, kde mají požadavek připojit 100 lidí na 1 SSID... mám 100 megovou lajnu 1:1, ano nebude to závratná rychlost 512 Kbit vystačí na jedno zařízení...
0 x
A proc je problem dat tam dve SSID? hodil bych tam dva omnitiky a parady bude habadej , ale zas je pravda ze vsech 100 najednou nebude tahat ale i tak pres to ap neprotahne s100mb kdyz to da 30 budes rad ....
0 x
-
ono to totiž musí být pro "lopaty" - vysvětluj klientům co tam příjdou prvně že se má polovina připojit na kongres1 a druhá polovina na kongres2 - zní to jednoduše, ale v reálu se všichni připojí na to jedno ap...tak přemýšlim jak to udělat.. mám zkušenosti do těch 50 zařízení se připojí o.k. tak jsem přikoupil další RB se 2 karta že nahradím stávající 1 RB + 2 wlan karty.. ale asi to takhle nepůjde, nevím.. právě se potřebuju poradit s někým, kdo má s tím zkušenosti při takovém počtu stanic.
Můžou být třeba i 2 x RB v jedné místnosti , aby se to tvářilo jako 1 SSID ...
Díky
Můžou být třeba i 2 x RB v jedné místnosti , aby se to tvářilo jako 1 SSID ...
Díky
0 x
no skusil bych http://wiki.mikrotik.com/wiki/Wireless_WDS_Mesh
nebo pak opravdu 2AP stejne SSID a v acces-litu az se ti lidi pripoji, tak pulku jich zakazat se pripojit k AP c.1 a druhou pulku zakazat k AP c.2. Tim padem se rozlozi zateu
nebo pak opravdu 2AP stejne SSID a v acces-litu az se ti lidi pripoji, tak pulku jich zakazat se pripojit k AP c.1 a druhou pulku zakazat k AP c.2. Tim padem se rozlozi zateu
0 x
-
navrhy jsou good, ale autor asi nepocita s tim, ze AP je mozne pustit max. v A/G na 20MHz , tz. max 22Mbps HD a na MIMO zapomen .
Takze vysilacu budes potrebovat mozna i vice.
Pocitej proste , ze polovicka booku bude znat max. B/G , par jich bude znat A , a par nejnovejsich N.
Dale budes muset vsechny pc izolovat od sebe , coz neni problem , ale myslet na to musis. Oni chcej jen inet, nechtej aby jim to nejakej trouba vyhakoval , zaviroval a jelikoz to jsou "lopaty" , musis na to byt ready. Izolovat je musis uz minimalne kvuli broadcastum (protoze widle a m$ net ) , budes se pak divit , ze ti to zacne lagovat , inet bude nevytizenej , vsichni na tebe budou nasrany a nikdo nebude temer nic stahovat. Realne bych to videl na 5-10 vysilacu (pro 100 lidi) , jak to ale rozdelit, to nevim, idealne podle treshold signalu , coz nevim jestli vubec na MK funguje. A ze nebude tahat 100 lidi najednou? Omyl , s tim musis pocitat , jinak jsi v pekny riti.
Takze vysilacu budes potrebovat mozna i vice.
Pocitej proste , ze polovicka booku bude znat max. B/G , par jich bude znat A , a par nejnovejsich N.
Dale budes muset vsechny pc izolovat od sebe , coz neni problem , ale myslet na to musis. Oni chcej jen inet, nechtej aby jim to nejakej trouba vyhakoval , zaviroval a jelikoz to jsou "lopaty" , musis na to byt ready. Izolovat je musis uz minimalne kvuli broadcastum (protoze widle a m$ net ) , budes se pak divit , ze ti to zacne lagovat , inet bude nevytizenej , vsichni na tebe budou nasrany a nikdo nebude temer nic stahovat. Realne bych to videl na 5-10 vysilacu (pro 100 lidi) , jak to ale rozdelit, to nevim, idealne podle treshold signalu , coz nevim jestli vubec na MK funguje. A ze nebude tahat 100 lidi najednou? Omyl , s tim musis pocitat , jinak jsi v pekny riti.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
a dale, pokud tam bude 100lidi , pocitej minimalne se 200 zarizenima , protoze phone
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Proč tak složitě - koupím krabici s 3x AP UBNT Unifi a nechám běžet řídící počítač, aby si předávali lidi mezi sebou.
Jednotlivá AP to chce dát aspoň 10m od sebe, aby se to přímo nerušilo.
Jednotlivá AP to chce dát aspoň 10m od sebe, aby se to přímo nerušilo.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Dal bych stejný SSID, rozdílný kanály a max station count omezil na vhodnou hodnotu podle počtu očekávaných zařízení a počtu AP.
0 x