❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rb751u vs rb951

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mbrazdil

Re: rb751u vs rb951

Příspěvekod mbrazdil » 11 years ago

Pokud připojení ext. antény znamená naletovat na desku MMCX konektor a pak přeletovat jeden odpor, tak to není nic co by se dalo zkazit, pokud má člověk patřičné vybaveni viz. odkaz
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Tak hurá do toho :) pak se podělte o zkušenost se signálem před/po
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

honzam píše:
hapi píše:protože má dvě silný externí anteny a stojí stejně bez bastlení kterým to jenom dokurví.

To je sice bezva, ale já mám zkušenost že se kouše. A signál má horší než RB951Ui.

mbrazdil píše:No já netvrdím, že si nakonec pořídím něco jiného, ale jen bych potřeboval vědět co všechno je potřeba k tomu abych mohl připojit tu ext. anténu. Pokud se mi bude zdát, že je to pro mě příliš náročné, tak do toho samozřejmě nepůjdu.

Kup si rb951Ui a žádnou externí nebudeš muset pájet. Pokud chceš externí přes MMCX tak leda http://routerboard.com/RB2011UiAS-2HnD-IN Ale cenově to bude trochu MIMO :)

to je zajímaý, každej víkend tuhle krabičku u mladý namáhám přes noteboka a je tam na ní připojených cca 7 věcí na jednou a vše jede bez kousanců.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 11 years ago

ja bych se s tim moc neparal. Dal bych tam cokoliv co ma nejakou antenu a kdyz bude spatnej signal tak si dokoupi http://wifi.aspa.cz/tp-link-tl-wa850re- ... u-z105717/
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

ma s tim opakovacem nekdo praxi ? jako mod opakovac umeli uz kdysi ruzne prehistoricke Ovislinky 1120,5460 apod., ale prakticky prinos byl velmi malý, bylo vic problemu nez uzitku. Rad nabidnu klientovi opakovac misto 2 routeru kdyz ma problem natahnout UTP kabl do dalsiho patra apod.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

mbrazdil

No ja mam s tim tplinkem podobne zkusenosti (model 842), a prvni pujde na reklamaci a druhy ktery mam u moji doma blbe musis se skoro kazdy den restartovat, takze proto jsme se rozhodl pro ten mikrotik. Mel jsem drive RB450 a byl jsem s nim max spokojeny.
0 x

honzam

hocimin1 píše:ja bych se s tim moc neparal. Dal bych tam cokoliv co ma nejakou antenu a kdyz bude spatnej signal tak si dokoupi http://wifi.aspa.cz/tp-link-tl-wa850re- ... u-z105717/

Jasně,další krám za litr.

mbrazdil píše:Pokud připojení ext. antény znamená naletovat na desku MMCX konektor a pak přeletovat jeden odpor, tak to není nic co by se dalo zkazit, pokud má člověk patřičné vybaveni viz. odkaz

Na tom odkazu se mě hlavně líbí POE out na další portech (známá věc). Ale hlavně pomocí USB je zde možnost udělat například levné DUAL band APčko. Nechápu když tam je příprava na USB proč ho tam nedaj.
To samé ten MMCX konektor
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 11 years ago

jo kram za litr.

no kontektor MMCX+prace (300,-/hod ) atd. A to dopajeni te vyjde taky na litr. A jeste nevis jestli to pujde. KDyz ne, dobry, a co mas prd.

KDyz nepujde reseni s opakovacem. Zustane ti RBso ktery muzes vymenit, zustane ti opakovac ktery muzes dat k nekomu jinemu. Misto RB muzes skusit neco jineho trebas ASUS atd. REseni s opakovec je modularnejsi. REseni s bastlenim anteny - na neco je pekne, ale stoji me to cas=penize.

Nicmene zkusenost je neprenositelna. :lol: Vyzkousej svoje reseni a urcite rad si poslechnu vysledek
0 x

honzam

Ale on píše že bastlit chce, čili nemůžeš počítač jeho práci a čas. Výsledné náklady budou mmcx konektor + pigtail + pendrek.
Kdežto opakovač i když bude fungovat dobře tak si jeho rychlost vyděl v ideálním případě 2mi. Já bych do opakovače nikdy nešel. To radši 2x wifi. Navíc píše že má s opakovačem špatnou zkušenost
0 x

mbrazdil

Presne tak, bastleni neni pro me problem a pokud se bude jednat jen pro me takovou malickost tak si to klidne udelam, otazka zustava jak se to projevi a zda to bude prinosem, ale predpokladam ze to problem nebude.
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 11 years ago

RB751 byl a je problem. Mam jich asi pet doma, stahl jsem je od lidi, kde to na wifi chodilo desne spatne.

Oproti tomu RB951 s novym chipsetem chodi velmi dobre.

Doporuceni: RB751 dejte jako free AP treba do hospod, tam se to uzije a zbavite se toho :)
0 x

mbrazdil

Mám dotaz, na té desce RB951 jsou 2 antény?
0 x

honzam

Taky jsem na to čuměl. Ale jedna je asi nezapojená. Vypadá to jako příprava...
0 x

mbrazdil

A neda se to nejak zjistit? Treba v nastaveni MK? Nejsou to nahodou ty polozky u bezdratoveho interfacu chain0 a 1?
0 x

honzam

Nejsou. Je tam jenom chain 0
0 x