❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rb751u vs rb951

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
s0uky

Re: rb751u vs rb951

Příspěvekod s0uky » 11 years ago

Nad tim jsem taky premyslel, ale znamena to tazeni dalsich 3kabelu navic o patro nize a to se mi asi nevejde do husiho krku :-/ Proto zkusim umistit 951 nejak co "nejidealneji" na pudu a pak se uvidi. Ma smysl to RBcko natocit antenama dolu, nebo to nebude mit zadny vliv?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Co znamená anténama dolů, když jsou integrované na desce?
0 x

s0uky

Příspěvekod s0uky » 11 years ago

Ja myslel, ze antena je na leve strane pri pohledu od konektoru?!
0 x

mbrazdil

Příspěvekod mbrazdil » 11 years ago

Dobrý den,

přemýšlím o koupi RB951-2n:
https://interlink.tsbohemia.cz/mikrotik ... 49808.html

Chtěl jsem se zeptat, zda mi vykryje jedno podlaží s tím, že bude umístěný na v krajním pokoji v rohu tzn. že bude v rohu půdorysu. Nebo pokud to nebude stačit, je možné na desku nějak připojit externí anténu?
0 x

honzam

To vám nikdo neřekne. Záleží na rozloze podlaží. A hlavně na materiálu zdí. Nejlépe zapojit a vyzkoušet. Externí anténu nelze
0 x

mbrazdil

Rozloha podlazi max. 100 m2. Jde o cihlový RD. Tu anténu by nebylo ani možno vyvést, kdybych tam někde něco přepájel?
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

Kup si jednoznacne RB951G a mas to, kazdopadne umisteni v rohu je spatne.
0 x

mbrazdil

No to umístění je dáno tím, že v tom rohu mi leze kabel z antény, která je na střeše a navíc do tohoto místa je veden i kabel, který je natažený do spodního patra, kde jsou další PC. Takže není na desce žádná možno i třeba přiletovat konektor na externí anténu?
0 x

honzam

Ta možnost by tam eventuelně byla ale nedoporučuji to kvůli ztrátě záruky.
Podle popisu situace bych vám určitě doporučil RB951Ui. Má mnohem větší vysílací výkon než model který si chcete koupit. Navíc z portu č.5 umí napájet anténu kterou máte na střeše
0 x

mbrazdil

Vím, že mi to nedoporučujete, ale i tak by mě zajímal postup kde nebo co udělat aby bylo možné připojit externí anténu :) Jsem bastlič a mám rád výzvy :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

proč si prostě nekoupíš třeba tplinka 841ND?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

A proč TPlinka když chce Mikrotik?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

protože má dvě silný externí anteny a stojí stejně bez bastlení kterým to jenom dokurví.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mbrazdil

No já netvrdím, že si nakonec pořídím něco jiného, ale jen bych potřeboval vědět co všechno je potřeba k tomu abych mohl připojit tu ext. anténu. Pokud se mi bude zdát, že je to pro mě příliš náročné, tak do toho samozřejmě nepůjdu.
0 x

honzam

hapi píše:protože má dvě silný externí anteny a stojí stejně bez bastlení kterým to jenom dokurví.

To je sice bezva, ale já mám zkušenost že se kouše. A signál má horší než RB951Ui.

mbrazdil píše:No já netvrdím, že si nakonec pořídím něco jiného, ale jen bych potřeboval vědět co všechno je potřeba k tomu abych mohl připojit tu ext. anténu. Pokud se mi bude zdát, že je to pro mě příliš náročné, tak do toho samozřejmě nepůjdu.

Kup si rb951Ui a žádnou externí nebudeš muset pájet. Pokud chceš externí přes MMCX tak leda http://routerboard.com/RB2011UiAS-2HnD-IN Ale cenově to bude trochu MIMO :)
0 x