❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB411

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
hudiiny

RB411

Příspěvekod hudiiny » 11 years ago

Zdravím,
tak já vám tedy popíšu můj problém. Jsem už docela zoufalý a nevím co s tím. Takže, mám RB411 a byl na tom původně 5.23 os. Chtěl jsem si z toho udělat ap bridge, ale měl jsem tam pouze 3lvl licensi, takže to prostě nešlo. Tak jsem na netu našel cracknutou verzi 5.20 a podle http://www.youtube.com/watch?v=8dgYLgwpSGE tohoto navodu přes VirtualBox jsem to instaloval. Avšak instalce se udajně zdařila, ale pak v té části, kde mám otevřit winbox a najít RB atd... tak to moje zařízení nenajde, když počkam cca 1-2min tak to rb najde, ale je u něj občas napsáno, že to je 5.20 občas 5.23 a když se na něj chci připojit tak connection time out....Pak jsem to instaloval asi 20x což asi byla blbsot a k ničemu to nevedlo..snažil jsem se ve virtualboxu ruzne nastavovat síťovky a taky nic..HW reset taky nic...když jsem v té příkazovce ve virtualboxu přidělil zařízením ipiny a připojil se přes webove rozhraní tak jsem zjistil, že jsem si vytvořil virtuální RB :) nevím co mám dělat pomůže mi někdo ? Díky moc.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Ta cracknutá verze je pro X86. Ty na rb411 by jsi potřeboval architekturu MIPSbe. Což asi nemáš.

Aby jsi to dostal do původního stavu tak doproručuji přes sériový port přehrát routerboot. A pak netinstall
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 11 years ago

Jak píše kolega, reinstalovat přes netinstal. Ten crack je jednak pro x86 a jednak v něm bývá instalována nějaká havěť a backdoor.
L3 umožnuje pouze mód bridge, kde můžeš připojit pouze jednoho klienta - tedy spoj bod - bod.
Ve verzi 3.x a 4.x můžeš přidat pod bridge virtual AP a pak to jede jako normální AP. Nicméně mikrotikové to ve verzi 6.x zakázali a nevím jest-li už to není zakázané někde v verzi 5.x.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 11 years ago

Myslim ze virtual uz nejde od verze 5.14. Verze 5.6 nebo 5.7 jede. Nicmene jako AP s virtualem mi to na notebook jelo rychlosti cca 5Mb se sifrovanim WPA2. Asus rt-n12 da 55/80Mb.
0 x

honzam

Ve verzi 5.15 to opravili. Takže poslední kde to lze použít je 5.14
0 x

hudiiny

Díky moc, už jsem to vyřešil, ale cracknout mi to nedje je to asi kvulí tomu že to je na x86...a nebylo by tedy řešení downgrade na 3.x ? Jenže já s snažil hodit to na 5.2 a nešlo to...Prosím o rady...jak ho mám hodit na 3.x + asi si mám exportovat klíč a pak ho tam zase hodit...
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 11 years ago

Ta cracknuta verze je ti na routerboardu k ničemu.
Stáhni z www.mikrotik.com\download balíček pro mipsbe (RB4xx, RB7xx) platformu ve verzi 3.30 a použij netinstal. Po instalu je potreba mit pc pripojeny k internetu a ve winboxu v system\licence dat update. Na 3.30 bude virtual chodit v pohode.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

hudiiny

Mám to, nainstaloval jsem 3.30 a mám tam tu kolonku virtual ap, ale nemužu se tam nějak připojit...jsem nováček co mám přesně nastavit ? nějaky bridge a ip adressy nebo tak něco pokud se nepletu...díky moc za rady
0 x

hudiiny

Prosím poradí někdo jak se to konfiguruje do toho virtuálu ? Díky
0 x

honzam

udělej si bridge a tam naházej všechny ty Virtual AP dohromady s wlan0. A na tu bridge si přiřaď IP adresu
0 x

hudiiny

To je fakt v háji už. RB mi nenaskočí, nepípne jen problíkavají postupně všechny kontrolky pořád do kola...nevíte co by to mohlo bejt ???
0 x

hudiiny

Tak když sundam r52 tak se nahodí, ale jak ji připojím tak nic...co s tím zase je nevíte někdo ??
0 x

honzam

že by vadná karta? Zkus jinou. Případně ještě koukni na rb411 jestli nejsou nafouknuté kondíky
0 x

hudiiny

Kondíky jsou v poho, karta bude v háji...asi ji nijak neopravím co :D
0 x