❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Hotspot - profily a nastaveni

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
churavym

Hotspot - profily a nastaveni

Příspěvekod churavym » 11 years ago

Ahoj, jsem tu novy a bojuji s nastavenim mikrotiku jako hotspot a radius server, vse na jednom zarizeni. V podstate mi to uz vse funguje, jen mam problem, ze kdyz vyprsi platnost kuponu (pouzivam uptime v profilu v usermanu), tak pokud jsem prihlaseny, neodhlasi me to nebo mi to neprestane fungovat v dobe, kdy cas vyprsi (testovano na jedne minute). Pokud se po skonceni casu pres hotspot odhlasim, tak uz se znovu neprihlasim, ale kdyz tuto akci neprovedu, tak mi funguje kupon i po vyrpseni. Jak to prosim resite? da se nejakym skriptem vynutit overeni po nejake dobe, nebo staci shodit prihlasene uzivatele opet skriptem napr. 1x za den, coz by mi stacilo? Nemam se skripty zkusenosti, tak prosim konretni radu, nebo alespon nakopnuti.
Jeste jsem zapomel se zeptat, zda-li ma nekdo nejaky funkcni skript na odmazavani jiz proslych uctu v usermanovi. Ja neco nasel na netu, ale nefungovalo mi to.
Mikrotik mam rb800 a verzi sw nejakou posledni ze stranek. Mam uz to ted vypnute, ale tusim, ze 6.7
Predem diky.
0 x

Muflon

Příspěvekod Muflon » 11 years ago

Zvlastni, to by melo fungovat automaticky. POkud nastavis na PAcku kde ti bezi HS omezeni (data/uptime/..) tak po dosáhnutí tohot limitu by melo AP automaticky strihnout prislusny ACC nebo MAC atp. Teda aspon mi to tak funguje na OS6.7.

Me by spis zajimalo, jak vyresit, ze user ma napr. deni limit 100M dat načež dojde k bloknutí, ale další den nebo třeba za 12 hodin se acc zase povolí... nevím která položka tohle ošetřuje. Nebo je potřeba skript? Díky (promin ze vyuzivam tvuj topic na vlastní dotazy)
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 11 years ago

riesil by som to asi cez skript neviem ci v hotspot je taketo nastavenie..
0 x