❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

oprava vytopeného groovu a omnitik zničen přepětím

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
telleke

Re: oprava vytopeného groovu a omnitik zničen přepětím

Příspěvekod telleke » 12 years ago

okoun píše:no a kde je tady napsaný jak se má montovat groove? http://wifi.aspa.cz/mikrotik-outdoor-rb ... 4-z105849/

Přístup ala USA? Co není napsáno v návodu, to prostě neplatí, že? :-) Taky tam není napsané, že by jsi jednotku neměl žvýkat, protože by sis mohl vylámat zuby... Tak vzhůru do kousání groove ;)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

ja mam taky par groovu vodorovne (teda spise Nkem mirne dolu, na sektorech) vzdycky vrtam do vicka do spodu dirku, aby to melo kudyma odtect... zatim to jede no :)
0 x
Jan Ptáček

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

telleke píše:
okoun píše:no a kde je tady napsaný jak se má montovat groove? http://wifi.aspa.cz/mikrotik-outdoor-rb ... 4-z105849/

Přístup ala USA? Co není napsáno v návodu, to prostě neplatí, že? :-) Taky tam není napsané, že by jsi jednotku neměl žvýkat, protože by sis mohl vylámat zuby... Tak vzhůru do kousání groove ;)

Ano tak! Já to moc dobře vím že to tak nemá být ale jde mi o princip že oni to nikde nepíšou! a při reklamaci napíšou že jsme to nainstaloval blbě, ale dle čeho blbě, dle nich? Ne asi ne :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

kure05

Příspěvekod kure05 » 12 years ago

Ježííííš, to jsou zas teorie myšlenky :roll: To člověk zažije opravdu jen tady. By mě zajímalo zda u RBček co se prodávaj jen jako holá deska je aspoň někde v ENG manuálu psáno že board nesmí být umístěn "jen tak" ve venkovním prostředí . . . Páč tady by se na tohle téma mohla vzniknout smysluplná debata že to jako nikde napsaný nemaj :lol:
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

Ted jsem zrovna přinesl jednu 711 ze stožáru. Byla v gentleboxu za antenou JJ24. Vyměnil jsem jen přívodní kabel, obyč UTP za venkovní FTP a 711 už nenastartovala. Ted ji mam na stole tak jdu zkoumat co sni. Kde jsem mohl asi udělat chybu pri odpojeni / zapojeni konektoru do 711. PS je to ta s kovovym portem a vylomenej fakt neni.
0 x
Bývalý ISP...

kure05

A co dělá ? RB se aspoň rozsvítí ? Nebo je zhaslej a skratuje zdroj ?
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

ted na to koukam, zhaslej a zkratuje zdroj
0 x
Bývalý ISP...

kure05

Klasika . . . Není snad tejden abych takhle vzdechlou RB711 neměnil.
0 x

martynek

Příspěvekod martynek » 11 years ago

mám nějaké groovy vodorovně, místo gumičky klasickou vývodku 9mm a 3 dirky pošlu nerez šroubek a nechávám jen tu jednu vespod a zatim OK
nejstarší cca rok a pul...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

My to děláme tak že když je groove vodorovně tak děláme dole novou odtokovou dírku. Případně použijeme koleno.

Tady je taky jeden hezky vyplavený groove
http://i4wifi.blog.cz/1308/rb-groove-tipovacka
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 11 years ago

tez mam vsecky groovy vodorovne +- bez kabelu primo na antenu, staci zamaznout silikonem dirky a udelat 1 malou do vicka zespoda a je to, pokud by miril z kopce dolu je lepsi to utesnit uplne, zatim se zadnej nekoupal a to uz tam nejakej rok jsou :)
0 x