zkus tohle: http://eshop.elkoep.cz/crm-91h-uni--det ... 00101.aspx
popř. se dělá i verze s 3x8A kontakty
mám to odzkoušený sice na něčem úplně jiným, ale funguje to spolehlivě.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vytuhnutí RB při kolísání napětí - co s tím?
trandak píše:Ahoj ve spolek,
Mám takový malý problém:
Na síti, většinou na bytovkách mám RB pod střechou a napájení je tam bez zálohy, přes klasický zdroj.
Ted při bouřkách mám problém, že při tzv: jen probliknutí napětí se RB kousne a už nenaběhne a já musím odpojit napájení a po zapnutí vše běží jak má. Záložku by jsem musel dát do bytu k lidem a to se mi nechce, samotná baterka pod střechou je také k ničemu, tak bych si rád nechal poradit. Napadá Vás něco? Já osobně bych to viděl na nějakou elektrosoučástku, která bude fungovat na 24v, kterou by jsem zapojil před RB a tato součástky by zajistila, že v případě probliknutí, pustí napětí do RB třeba s minutovou prodlevou, něco jako zpoždovač... Napadá Vás něco? Díky moc Trandák
Zdravím,
mám trošku delší vedení, jak to tedy máš ve skutečnosti napájené? Co to jako přesně je "bez zálohy, přes klasický zdroj"? Pod střechou je zásuvka 230V?
Dík, mpcz, 22/12/2013
0 x
Součástka mezi RB a POE tě nezachrání, to co se kousne je trafo. Potřebuješ pořádnej napájecí adaptér.
0 x
To jso meril na vystupu z trafa?
To uz jsou dnes kousava i trafa?
To uz jsou dnes kousava i trafa?
0 x
- midnight_man
potrebujes kapacitne vacsie trafo
aby podržalo "kapacitu" pri kolisani v sieti, to je cele. Mk voli vždy citlive na napajanie.

0 x
midnight_man píše:potrebujes kapacitne vacsie trafoaby podržalo "kapacitu" pri kolisani v sieti, to je cele. Mk voli vždy citlive na napajanie.
Zdravím,
řekl bych, že překlenování poklesu napájení větším a větším kondenzátorem není dobré řešení. Na jednom bodě, kde se zařízení sekalo na denním pořádku jsem měl delší dobu připojený paměťový osciloskop a byl jsem překvapen, co se v síti (230V) děje. Z toho důvodu bych kondenzátoru moc nevěřil. Tyto problémy vyřeší, aspoň co já vím, dvě věci. Záložní zdroj (i třeba s malým AKU) nebo jednoduchý el. obvod, který při poklesu odepne spotřebič na pár sekund a tím ho vyresetuje. Ten obvod je menší a lacinější, vyresetuje ovšem RB i tehdy, kdy by se třeba při menším poklesu ani neresetl.
mpcz, 23.12.2013
0 x
A nestaci pripojit paralelne 12V/2Ah (120Kc) a napajet to zdrojem nejlepe 14V? To by melo vyresit a jeste zafungovat jako UPSka?
Tu placatou AKU by treba slo nalepit i na RB krabicku? Jen teorie, nevim zda se da sehnat spolehlivy levny zdroj s ochranou proti pretizeni na 14V? Samozrejme to je vodne jen na mzikove, max. kratkodobe vypadky elektriny, jinak asi prolem...
Upska si vezme klidne 10W uplne zbytecne, anebo myslite nejakou Ups na nizke napeti?
Tu placatou AKU by treba slo nalepit i na RB krabicku? Jen teorie, nevim zda se da sehnat spolehlivy levny zdroj s ochranou proti pretizeni na 14V? Samozrejme to je vodne jen na mzikove, max. kratkodobe vypadky elektriny, jinak asi prolem...
Upska si vezme klidne 10W uplne zbytecne, anebo myslite nejakou Ups na nizke napeti?
0 x