používá někdo tyto karty jsou v něčem lepší než třeba CM9 se kterými mám dobré zkušenosti.
někde jsem četl že u ní líp funguje regulace výkonu
zajímalo by mě zda i výkon do minusu
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Atheros: Mikrotik R52 miniPCI 5 GHz v čem je lepší než cm9
FAny1000 píše:tak ja ty r 52 mel 3 kusy jednu na 2.4 a dve na 5ghz
abych rekl pravdu uz je nemam,jsou tam zpět cm9
nema smysl setrit 250kč na takove karte,cm9 je spolehlivy s vybornoucitlivostí.
... tak nezlobte se, ale to je fakt objektivni popis proc tak a ne jinak. Stalo by zato uvest, R52 nepouzivam protoze mela ty a ty problemy apod. .. pochopi jsem mezi radky .... R52 je malo citliva a nespolehliva ... pr. v cem?
0 x
Buchar píše:FAny1000 píše:tak ja ty r 52 mel 3 kusy jednu na 2.4 a dve na 5ghz
abych rekl pravdu uz je nemam,jsou tam zpět cm9
nema smysl setrit 250kč na takove karte,cm9 je spolehlivy s vybornoucitlivostí.
... tak nezlobte se, ale to je fakt objektivni popis proc tak a ne jinak. Stalo by zato uvest, R52 nepouzivam protoze mela ty a ty problemy apod. .. pochopi jsem mezi radky .... R52 je malo citliva a nespolehliva ... pr. v cem?
K tomuto se pridam.
Proc zpet k CM9 ?
0 x
no na vysilaci jsem na 2.4 mam asi 20 lidí při vetším vytížení asi tak 2 mbit byli vysoké latence radove od 30-900 ms
nejdříve jsem sice hledal chybu klienta ale puzivam pasmo 2.4b fix 5.5mbit atd.. kdyz jsem vratil cm9 zpátky ,uz ten problem nenastava.
a Na 5ghz pouzivam jednu podsit se sektrorem 5ghz a signal na r52 rozmezi 75 - 88 s cm9 a stejnym nastavenim rozmezi 67-76 vim ze jde o hloupost ale snazim se mit vsechny klienty pod -75 .Nemam pak s nimi zadny problem
Vicemene s tim signalem je to podobne i na 2.4 ale ne tak markantne.
No toto je ma zkušenost
nejdříve jsem sice hledal chybu klienta ale puzivam pasmo 2.4b fix 5.5mbit atd.. kdyz jsem vratil cm9 zpátky ,uz ten problem nenastava.
a Na 5ghz pouzivam jednu podsit se sektrorem 5ghz a signal na r52 rozmezi 75 - 88 s cm9 a stejnym nastavenim rozmezi 67-76 vim ze jde o hloupost ale snazim se mit vsechny klienty pod -75 .Nemam pak s nimi zadny problem

No toto je ma zkušenost

0 x
Nemám rád INTERNET................. 

Zdravím,
Na R52 začínám mít negativní názor. 30% těchto karet jsme museli vyměnit. Některé už od výroby obsahovali nějakou chybu a to že klientské stanice chytaly slabý signál (-80 dBi na cca 300m). Po výměně ejhle -55 dBi.
Doufám že to je jen nějaká špatná série, ale raději budu kupovat CM9 nebo CM10.
Na R52 začínám mít negativní názor. 30% těchto karet jsme museli vyměnit. Některé už od výroby obsahovali nějakou chybu a to že klientské stanice chytaly slabý signál (-80 dBi na cca 300m). Po výměně ejhle -55 dBi.
Doufám že to je jen nějaká špatná série, ale raději budu kupovat CM9 nebo CM10.
0 x
Leeonek píše:ondysek píše:Doufám že to je jen nějaká špatná série, ale raději budu kupovat CM9 nebo CM10.
CM9
ja mam tiez tieto r52 karty... mam pocit ze na 5ghz su slabe, ale na 2,4 mi slapu krasne, aspon zatial som nebadal problem... neskusal som miesto nich dat cm9, ale skusim a dam vediet...
mam vsak este otazku: aku kartu pouzit na dialkove spoje v totalne cistom prostredi na 5ghz? nenaskenujem nic, som tu len ja

R52 tam asi nedam, uvazujem nad CM10 alebo CM9.
CM10 su viac citlive, co moze byt v tomto pripade skor vyhoda ako nevyhoda kedze je tu nulove rusenie...
Co odporucate?
0 x
mato1 píše:Leeonek píše:ondysek píše:Doufám že to je jen nějaká špatná série, ale raději budu kupovat CM9 nebo CM10.
CM9
ja mam tiez tieto r52 karty... mam pocit ze na 5ghz su slabe, ale na 2,4 mi slapu krasne, aspon zatial som nebadal problem... neskusal som miesto nich dat cm9, ale skusim a dam vediet...
mam vsak este otazku: aku kartu pouzit na dialkove spoje v totalne cistom prostredi na 5ghz? nenaskenujem nic, som tu len ja
R52 tam asi nedam, uvazujem nad CM10 alebo CM9.
CM10 su viac citlive, co moze byt v tomto pripade skor vyhoda ako nevyhoda kedze je tu nulove rusenie...
Co odporucate?
SR5
0 x
-
R52 ma defakto stejne parametry jako CM9. Problem mohl byt u verzi Mikrotika pod 2.9.20. Jinak R52 ma oproti CM9 prohozeny anteny, tam kde ma CM9 antenu a ma R52 antenu b. Rozdil v signalech cca 20 dB.
Rad bych rekl, ze skoro vsechny vyse zminene problemy jsou problemem mezi zidli a klavesnici.
Overeno na cca 100ks CM9 a cca 40ks R52
Rad bych rekl, ze skoro vsechny vyse zminene problemy jsou problemem mezi zidli a klavesnici.
Overeno na cca 100ks CM9 a cca 40ks R52
0 x