❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik RB751G - 2Hnd ( Reklamace? )
- Michal Soppe
Mikrotik RB751G - 2Hnd ( Reklamace? )
Řeším problém s routerBoardem. Poslední dobou se mi stává, že nastavená funkční bezproblémová konfigurace se po vypnutí a zapnutí, nebo táké při náhodném výpadku el energie rozhodí a je tím nefunkční. Poté je potřeba se ručně přihlásit, zjistit problém a opravit. Konkrétně např. jeden z z nastavených DHCP serveru hlasí že je "Ivalid" a nepomůže ani samotný výmaz DHCP a znovu nastavení DHCP. Je zapotřebí router uvést do "Defaultu a nastavit úplně od začátku. Další divné chování se projevuje tež po nahodném Rebootu routeru, vytvořená directory "hotspot" stránek WIFI hotspotu uložená na externí flash paměti vložené přímo do USB routerboardu se vymaže a je zapotřebí znovu directory "hotspot" se stránkami hotspotu ručně nahrát. Podle mého názoru je vadný Routerboard, který je sic v provozu sic teprve rok. Stalo se mi že funkční nastavení DHCP serveru vypadlo přímo za chodu a následně připojení klienti byli odpojeni. Toto chování se mi zdá nanejvýš podezřelé. Děkuji za připadné názory a info....
0 x
Co se týká DHCP tak se mi v jistých v5.xx verzích na RB1000 stávalo, že po rebootu zůstávaly DHCP servery v invalid. Stačilo disable/enable příslušného interface a DHCP ožil. Jakou používáte verzi ROS a firmware?
0 x
doporucuju nahrat posledni verze, 5.24 mam vyzkousenou a je ok a samozrejme udelat upgrade biosu. Pokud nepomuze, prehrat system netinstalem, pak vymena zdroje a reklamace
0 x
- Michal Soppe
Ok, aktualizoval jsem z RouterOs 5.16 na 5.20 a zdá se to být v pořádku. Díky za info...
0 x