❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711GA

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Jenya

Re: RB711GA

Příspěvekod Jenya » 13 years ago

RaMa píše:Hapi mluvil o TDMA Period size 1ms
(pricemz plati, ze cim vyssi Period size, tim vyssi latence).

Aha, uz jsem mel skoro radost, ze neco delam blbe a Hapi mi to osvetli:) Skoda, NV2 je na pikaču furt.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

na ptp spoje je tak trochu na pikaču. Nicméně mikrotik údajne pro v5.9 chystá masivní vylepšení NV2 ovšem pokud nevylepší nebo spíš nepřidá mod pro ptp spoj v nv2, snížení latence to nepřinese. 1ms TDMA je minimum a logicky minimálně 2-3ms tam prostě bude. Uvidíme s čim mikrotik přijde. Pro ptmp je to super věc ale stejně to neni moc odolné v zarušeným prostředí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Polk
antispam: Ano

Příspěvekod Polk » 13 years ago

Mě teda NV2 na P2MP moc nepřekvapila, N-kový karty a někteří klienti i 2 pol. A někdy to jede jak s jednou pol. s Nstreme. :-( Věřím, že v 5.9 na tom máknou, zatím jsem testoval prerelease 5.9 a zlepšení jsem nepoznal.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

co tam máš za anteny?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Polk

Příspěvekod Polk » 13 years ago

AP UBNT sektor 20Dbi klienti 10x , 7x-RB711 a EAP 18 nebo 23 dbi , 2xRB711GA - 23dbi od štourače a 1x RB411 s cm9. Vzdálenost od 500m na max 5km. Čekal jsem dost od těch dual. to mě zrovna zklamalo. Změnou kanálu jsem nepozoroval razantní zlepšení. Domnívám se, že AP brzdí ta stará ne-Nková karta, po dočastném odpojení se moc propustnost nezvedla.
U klienta se to pak tváří že to jede a chvíli ne. Ještě plánuju, že bych vyměnil ten UBNT sektor.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Ako je tu riešené POE? Treba pozivat original Mikrotik Giga poe alebo to mozeme pripojit do klasickeho poe panela?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Můžeš do klasického panelu ale pojedeš na 100Mbit
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

RB711GA-5HPnD , Gbit POE od Mikrotiku, R750GL. ne a ne se slinkovat na Gbitu. Ne ze by me to az tak palilo, ale rikam si proc... kabely OK, dve 750GL mezi sebou v pohode Gbit hned. Testem doma RB912G ( 711GA jsem uz vyplacal, jsou na strechach) - RB750 / sitovka v PC vse OK, Gbit link...Nastaveni napevno Gbit nepomohlo, stale 100M, esi sem nevyfasl jen prejmenovany 711UA :D

RoS 5.24 / 6rc14

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))