Mám sestavu RB532A s rozšiřující kartou RB564 v originální indoor montážní krabici. V desce 532A mám dvě karty MiniPCI R52 a v rozšiřující pak dvě R52 a jednu CM9. Při podrobném prohlídnutí karet R52 jsem si všiml, že mám dva kusy série 0626 a dva kusy 0627. CM9 je tam z důvodu možnosti osazení desky RB564 pouze dvěmi R52 a dvěmi jinými kartami, jak uvádí výrobce. Bohužel se v této sestavě zařízení zasekne přehřátím do jedné hodiny od spuštění, když je položeno volně na stole v místnosti. Zkoušel jsem napájecí zdroj 18V i 48V dodávaný k mikrotiku, ale výsledek je naprosto stejný. Také jsem zkoušel odebrat kartu CM9, ale opět se zařízení zaseklo. Nakonec jsem vytáhnul všechny karty a zařízení bylo vlažné, ale v pohodě. Jakmile tam karty vrátím, desky se rozpálí a zařízení se během krátké doby zasekne. Toto chování mě velmi překvapilo, protože už podobnou sestavu provozuji delší dobu bez potíží, ale s tím rozdílem, že jsou osazené pouze tři R52.
Může mi někdo poradit, jestli se něčím podobným už nesetkal? Díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Přehřívání RouterBoardu
Pentik píše:Mám sestavu RB532A s rozšiřující kartou RB564 v originální indoor montážní krabici. V desce 532A mám dvě karty MiniPCI R52 a v rozšiřující pak dvě R52 a jednu CM9. Při podrobném prohlídnutí karet R52 jsem si všiml, že mám dva kusy série 0626 a dva kusy 0627. CM9 je tam z důvodu možnosti osazení desky RB564 pouze dvěmi R52 a dvěmi jinými kartami, jak uvádí výrobce. Bohužel se v této sestavě zařízení zasekne přehřátím do jedné hodiny od spuštění, když je položeno volně na stole v místnosti. Zkoušel jsem napájecí zdroj 18V i 48V dodávaný k mikrotiku, ale výsledek je naprosto stejný. Také jsem zkoušel odebrat kartu CM9, ale opět se zařízení zaseklo. Nakonec jsem vytáhnul všechny karty a zařízení bylo vlažné, ale v pohodě. Jakmile tam karty vrátím, desky se rozpálí a zařízení se během krátké doby zasekne. Toto chování mě velmi překvapilo, protože už podobnou sestavu provozuji delší dobu bez potíží, ale s tím rozdílem, že jsou osazené pouze tři R52.
Může mi někdo poradit, jestli se něčím podobným už nesetkal? Díky.
Bud mas na houby zdroj nebo ti nektera karta moc hreje ...zkus ji necim zmerit kolik to vyzaří (ale nejspis hreje jedna stech primo na desce a nebo cela 564 je spatna) a kdyztak zkus podtaktovat procak na RB kdyz nic nepomuze tak chladit
0 x
O RouterBaordech si uz fakt myslim, ze nema smysl je kupovat jako horkou novinku, protoze jejich zarizeni jsou uvadeny horkou jehlou na trh a Te buch, kdyz to napr. koupite u i4 ( napr. http://www.czfree.net/forum/showthread. ... genumber=5 ) ... zpusobem neco udelame a zakaznik nam to zahori a vyzkousi. Ted je to taktnuta 532ka pred tim RB153.
0 x