❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mpcz

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

Leeonek píše:Funglovní Groove koupený před 14 dny, rx -60 tx -88, když okotlím výkon a nechám to na default, signál tx -53. Stejný problém jako minulou zimu s RB711, tak nejsou to kokoti?

Zdravím,
co to prosím je: okotlím a nechám na default?
Teplota?
Dík.
mpcz, 02.11.2012
Naposledy upravil(a) mpcz dne 03 Nov 2012 09:11, celkem upraveno 1 x.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

okotlit = nechat výkon prasácky na default, tj nějakých 23db, teplota je teďka 27°.
0 x

mpcz

Leeonek píše:okotlit = nechat výkon prasácky na default, tj nějakých 23db, teplota je teďka 27°.

Aha,
já myslel venku. U toho Grovíčka je teplota uvnitř vždycky docela vysoko. Asi je ten měřící chip někde blízko CPU nebo jiné hřejivé součástky.
Ale asi bude venku okolo nuly. To bude ta kritická teplota, které nás rozveselí a Sergeje určitě také, pokud se problém objeví znovu.
A série?
Dík.
mpcz, 02.11.2012
0 x

Leeonek

Venku aktuálně 3,9° a sérii bohužel nevím, montoval to kolega a je to pořád venku. Zjistím jak to sundám.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

Hmm ty voe, to neni porucha ne? Na kolik si to mel stahnuty? Evidentne spatna regulace jako vsude.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mpcz

hapi píše:Hmm ty voe, to neni porucha ne? Na kolik si to mel stahnuty? Evidentne spatna regulace jako vsude.

Zdravím,
já bych se ještě nějak výrazně neplašil. Až ten výkon klekne o cca 20 dB v masovém měřítku a už nijak nepůjde nahodit zpět, pak to asi bude druhá vlna té tragédie. Budeme to bedlivě sledovat. Pokud by byl postižený i GROOVE, to by mě dojalo, docela jsem si na něj zvykl a velmi se osvědčil.
mpcz, 02.11.2012
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 12 years ago

Ja uz jeden mam po reklamaci, takze groove bude mit asi taky problem. Spatna regulace to rozhodne nebyla, nasazen nekolik mesicu.
0 x

mpcz

iTomB píše:Ja uz jeden mam po reklamaci, takze groove bude mit asi taky problem. Spatna regulace to rozhodne nebyla, nasazen nekolik mesicu.

Zdravim,
a kdy prosím odešel (měsíc)? Teplota? Série? Koupeno?
Dík, mpcz 03.11.2012
0 x

Leeonek

hapi píše:Hmm ty voe, to neni porucha ne? Na kolik si to mel stahnuty? Evidentne spatna regulace jako vsude.

Zpočátku na 5db, pak jsem zkoušel postupně přidávat až k napevno nastaveným 20db, výsledek pořád stejný, tx se nehnul z -88. Až jsem dal default, pak to teprve začalo odpovídat tak, jak by to mělo být. Možná se na to nakonec vyprdnu a nechám to tak, je to vykrývací sektor na konci dědiny a míří to jen asi na 5 baráků a pak do lesa, takže to ani nikomu vadit nebude. Spíš se mě jedná o druhý sektor co je na tom stožáru, ten míří do dědiny a je tam taky NV2, tak aby to nedělalo neplechu.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

náš groove nebyl na defaltu byl na 15dB hnedle jak jsem nový nasadil na anténu, tak fungoval takto mizerně -88 tak jsem to vyměnil, samozřejmě se to muselo dělat v tom nejlepším počasí v dešti se sněhem no a po výměně -53. Fakt už mě začínají štvát. A jestli někdo řekne, že mám jít do UBNT, tak za tu cenu stejně nepůjdu, o mizerné přenosovky nemám zájem....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Při aktuálních teplotách se odporoučel další kus rb711

/139 z loňské vadné série
0 x

j4rek

Příspěvekod j4rek » 12 years ago

Zdravim, prosim o posudek RB711 jestli je na reklamaci.Dekuji

Kód: Vybrat vše

http://photo.uloziste.com/?fotka=c015878b21ffad0b.jpg&d=ze2a8a80f478199b&size=0
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

j4rek píše:Zdravim, prosim o posudek RB711 jestli je na reklamaci.Dekuji

Kód: Vybrat vše

http://photo.uloziste.com/?fotka=c015878b21ffad0b.jpg&d=ze2a8a80f478199b&size=0

Ano, sup na reklamaci.
0 x

LuFi

Příspěvekod LuFi » 12 years ago

Zdravím,
objednal jsem na aspě RB711-2HnD, a přišla mi série 203, (ležák?) plastový ethernet a kulaté mmcx konektory, navíc jeden je připájený dost nakřivo. Chci to dát do JA-215 Gentleboxu a používat jako klienta, přečetl jsem celé vlákno a mám teď docela strach to zapojit :(
0 x
Advanced user ISP's nightmare

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

strach zapojit ti neda nic...mas to zapojit co nejrychlejc a zkusit esi ok nebo k.o. kus :)

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))