Zdravim,
pytal som sa uz na SKFree/CZFree ale chcel by som vediet este Vas nazor.
Potrebujem spoj bod-bod a chcem pouzit RB112+CM9. (AP<->CLIENT) Ma niekto skusenosti s priepustnostou dvoch RB112 oproti sebe? Je mozne na kratsiu vzdialenost (cca 1,5km) pouzit NSTREME a skusal niekto priepustnost v takomto pripade?
Na RB by nebezal ziadny shaping, len WPA a jednoduche NAT u klienta,hlavne aby to bezalo nonstop a dokazalo utiahnut FTP/torrent/emule prenos jedneho alebo max 2 userov.
Momentalne je tento spoj rieseny WLA-5000AP(AP mod) <->RB532+CM9. FTP prenos cca 2,5MB/s(AP->CLIENT) a 1,3MB/s (CLIENT->AP). Viac by sa mi ale pacilo riesenie 2xRB112.
Diky za postrehy!
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj bod-bod RB112+CM9 (+nstreme)?
JohnSK píše:Zdravim,
pytal som sa uz na SKFree/CZFree ale chcel by som vediet este Vas nazor.
Potrebujem spoj bod-bod a chcem pouzit RB112+CM9. (AP<->CLIENT) Ma niekto skusenosti s priepustnostou dvoch RB112 oproti sebe? Je mozne na kratsiu vzdialenost (cca 1,5km) pouzit NSTREME a skusal niekto priepustnost v takomto pripade?
Na RB by nebezal ziadny shaping, len WPA a jednoduche NAT u klienta,hlavne aby to bezalo nonstop a dokazalo utiahnut FTP/torrent/emule prenos jedneho alebo max 2 userov.
Momentalne je tento spoj rieseny WLA-5000AP(AP mod) <->RB532+CM9. FTP prenos cca 2,5MB/s(AP->CLIENT) a 1,3MB/s (CLIENT->AP). Viac by sa mi ale pacilo riesenie 2xRB112.
Diky za postrehy!
cago,
jakejkoliv NSTREAME nedoporucuju delat na rb kvuli zatizeni CPU. RB maji CPU moc slabej na NSTREAMy, zvlaste DUAL. Doporucuju Intel P4 pecko based a budes v klidu. U spoje p2p kde chces delat nstreame se neoplati experimentovat a jit na jistotu. Jakou desku se zde doctes, resilo se to tu X-krat.
Pro normal p2p v 5ce je rb112 ok do toku cca 6Mbit. Vic uz to nedava stabilne a latence roste.
0 x
Ale nie je cudne ze kombinacia WLA-5000AP <-> RB532 v 5GHz pasme dokaze pri FTP prenose pretlacit 2,5MB/s pri pingoch okolo 20-30ms a bez vypadkov? Nerozumiem preco to RB112 je take slabe. Na SKFree som dostal odpoved ze: "mam postaveny spoj na RB112 a CM10 na oboch stranach, dava to 12mbps FD a 24mbps HD, ping cca 3ms" .. to je 3x vyssia priepustnost ako uvadzas. Kazdy hovori nieco ine 

0 x
JohnSK píše:Ale nie je cudne ze kombinacia WLA-5000AP <-> RB532 v 5GHz pasme dokaze pri FTP prenose pretlacit 2,5MB/s pri pingoch okolo 20-30ms a bez vypadkov? Nerozumiem preco to RB112 je take slabe. Na SKFree som dostal odpoved ze: "mam postaveny spoj na RB112 a CM10 na oboch stranach, dava to 12mbps FD a 24mbps HD, ping cca 3ms" .. to je 3x vyssia priepustnost ako uvadzas. Kazdy hovori nieco ine
No, tak to bych chtel videt. Ten dotycny te asi trosku lakoval....
0 x
http://www.mikrotik.com/pdf/test-RB100-wireless01.pdf
30Mbps ... RB112 <--> PC AP
Tak snad by dve RB112 dali tych 24Mbps? Hra tam rolu ze sa jedna o UDP test? Alebo hovoris z vlastnej skusenosti ohladne tych 6Mbps?
Tak snad by dve RB112 dali tych 24Mbps? Hra tam rolu ze sa jedna o UDP test? Alebo hovoris z vlastnej skusenosti ohladne tych 6Mbps?
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
JohnSK píše:http://www.mikrotik.com/pdf/test-RB100-wireless01.pdf

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..