Tak nový zdroj (měl jsem po ruce pouze 36V) nepomohl.
Je to prostě šrot. Už to vživotě nekoupím. Jen jsem zvědavý jestli mi dají zpět peníze.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RouterBoard RB153 - pozor, po upgrade tuhne (RB112 je lepší)
Dnes som RB153+3xminiPCI skusil nainstalovat vonku. Bolo tu tak kolo 3stupnovC. este ked som ho len vlozil do krabice tak sa v priebehu 5min 3x restartoval. Vonku nebola vysoka vlhkost takze kondenzaciou to urcite nebude tak som ho este prikryl molitanom aby nahodou neprechladol
tak uvidim ako sa to bude spravat, ale podla tohto to fakt je asi tak ze sa to von neda pouzit. Na stole doma isiel na 100% bez vypadku a zatuhu

0 x
kauco píše:Dnes som RB153+3xminiPCI skusil nainstalovat vonku. Bolo tu tak kolo 3stupnovC. este ked som ho len vlozil do krabice tak sa v priebehu 5min 3x restartoval. Vonku nebola vysoka vlhkost takze kondenzaciou to urcite nebude tak som ho este prikryl molitanom aby nahodou neprechladoltak uvidim ako sa to bude spravat, ale podla tohto to fakt je asi tak ze sa to von neda pouzit. Na stole doma isiel na 100% bez vypadku a zatuhu
... no tak to se na me nezlobte, ale rozhodne molitan bych tam nedal!!!! Duvodu je hned nekolik ... staticka el. a tim padem moznost odpaleni .....molitan muze na sebe vazat vlhkost ... to by se mohlo stat hlavne pri delsim vypadku, kdy to vychladne .... a hlavne moznost vzniku pozaru .... predevsim dobre hori!!! Jinak souhlasim s tim co jste napsal.
0 x
Zdravím,
RB153 mám umístěn v montážní krabici na půdě, kde momentálně asi moc teplo nebude a chová se stabilně, žádné restarty. je osazen 2x CM10. Jedná karta je pro p2p a druhá jako AP. Jakmile jsem připojil prvního klienta na tu CM10 (ap), začal se v nepravidelných intervalech restartovat. Vyměnil jsem můj 18V zdroj za 48V a šlape jak má. Takže RB153 kupovat pouze se 48v napájením:)
RB153 mám umístěn v montážní krabici na půdě, kde momentálně asi moc teplo nebude a chová se stabilně, žádné restarty. je osazen 2x CM10. Jedná karta je pro p2p a druhá jako AP. Jakmile jsem připojil prvního klienta na tu CM10 (ap), začal se v nepravidelných intervalech restartovat. Vyměnil jsem můj 18V zdroj za 48V a šlape jak má. Takže RB153 kupovat pouze se 48v napájením:)
0 x
Buchar píše:kauco píše:Dnes som RB153+3xminiPCI skusil nainstalovat vonku. Bolo tu tak kolo 3stupnovC. este ked som ho len vlozil do krabice tak sa v priebehu 5min 3x restartoval. Vonku nebola vysoka vlhkost takze kondenzaciou to urcite nebude tak som ho este prikryl molitanom aby nahodou neprechladoltak uvidim ako sa to bude spravat, ale podla tohto to fakt je asi tak ze sa to von neda pouzit. Na stole doma isiel na 100% bez vypadku a zatuhu
... no tak to se na me nezlobte, ale rozhodne molitan bych tam nedal!!!! Duvodu je hned nekolik ... staticka el. a tim padem moznost odpaleni .....molitan muze na sebe vazat vlhkost ... to by se mohlo stat hlavne pri delsim vypadku, kdy to vychladne .... a hlavne moznost vzniku pozaru .... predevsim dobre hori!!! Jinak souhlasim s tim co jste napsal.
Statická elektřina se na zapojených součástkách v desce pl. spojů nemůže projevit a zejména pak při připojeném zdroji. To je nesmysl.
Statika se ti projevý třeba na mosfet tranzistorech , ale když je držíš v ruce a nemá se přes co ta statika vybít. Tak se Ti třeba vybyje mezi dvěma nezapojenými kontakty!! V desce pl. spojů ani náhodou. Nepřeháňej tady tolik

0 x
soucez píše:Buchar píše:kauco píše:Dnes som RB153+3xminiPCI skusil nainstalovat vonku. Bolo tu tak kolo 3stupnovC. este ked som ho len vlozil do krabice tak sa v priebehu 5min 3x restartoval. Vonku nebola vysoka vlhkost takze kondenzaciou to urcite nebude tak som ho este prikryl molitanom aby nahodou neprechladoltak uvidim ako sa to bude spravat, ale podla tohto to fakt je asi tak ze sa to von neda pouzit. Na stole doma isiel na 100% bez vypadku a zatuhu
Statická elektřina se na zapojených součástkách v desce pl. spojů nemůže projevit a zejména pak při připojeném zdroji. To je nesmysl.
Statika se ti projevý třeba na mosfet tranzistorech , ale když je držíš v ruce a nemá se přes co ta statika vybít. Tak se Ti třeba vybyje mezi dvěma nezapojenými kontakty!! V desce pl. spojů ani náhodou. Nepřeháňej tady tolik
.. tak nema smysl dohadovat ... ale faktem je, ze nejprve ji tam asi vklada bez pripojeni na zdroj (stavu) a jeste jsem fakt nevidel, aby se na desku elektroniky vkladal konktaktne molitan a urcite vi i vyrobci proc a duvodem bude asi jak staticka el., tak moznost vzniku pozaru, tak i proto ze mam dojem, ze molitan na sebe mozna vaze vlhkost ... zkratka to neni matros pro elektroniku ... nebo vy jste to nekde videl? ...pripadne u ceho ... rad se priucim

.... ikdyby jen jediny z duvodu byl pravdou, nemam to tam co delat!
0 x
Spreamer píše:Zdravím,
... tak na pude a v te bedne si myslim, ze s to projevovat nemusi .... v te bedne muze byt i vice jak 15 stupnu (zalezi na velikosti a materialu bedny a pr. odvetrani bedny) ... preci jen to neco malo v bedne vyhreje a take na te pude teplota mozna az o 5 ci 10 stupnu vyssi nez okolni teplota (teplota venku).
V kazdem pr. ja jsem to uz na kvalitnim 48V zdroji mel a problem je zcela stejny. Ovsem i kdyby se problem odstranil 48V zdrojem, tak je to na opravnenou reklamaci ... nikde se totiz nepise, ze jen pri 48V to fungovat bude ... je tam uveden rozsah teplot ... asi se vetsina lidi, kteri to maji se shodnou v tom, ze to zarizeni rozhodne problem s napajenim a teplotou ma a ze je to maxialne vhodne pro indoor (v mistnosti to slape absolutne bez problemu - alespon muj kus), ale v zadnem pr. ne pro udavane teploty u dodavatelu ci vyrobce.
0 x
... takze dnes jsem nelenil a obvolal jsem dodavatele a vsichni az na jednoho a to je firma I4 tvrdi, ze je problem s RB153 a vyrobce to moc dobre vi .... dodavatele na to dobropisy bez problemu vystavuji a vyrobce zatim neumi problem vyresit!!!! Jen teda nechapu, proc se k tomu i4 stavi pozici mrtveho brouka ... totiz ze nic nevi, ze s tim zadny problem neni a jeste i vystavi na to pochybny protokol, kde to testovali v zatezi pri nizkych teplotach ... v kazdem pr. to zarizeni pokud ma chlad zkratka i bez zateze vytuhava.
0 x
takze k molitanu ktory som tam pouzil. Je to standartny pre balenie v elektrotechnike cize staticka elektrina znizena na minimum. Material ktory ti moze sposobit staticky naboj je aj ta elektroinstalacna plastova krabicka a tvrdim si dodat ze je vyssia pravdepodobnost statiky od nej ako od toho molitanu napr. test s polystyrenovou drtou ti dokaze ze sa ti skor udrzi statickym nabojom na krabicke ako na molitane. Zhoriet to taktiez nemoze nakolko tam nikdy nebude pre molitan dostatocna teplota pre vznietenie, je to von na stene takze sa neboj ze podpalim daku strechu
. No a dnes tu uz je cca 0stupnovC a uptime RB153 je 1d10hod takze zatial si stiha prikurovat
v piatok tu bude asi -18 tak uvidim ako to zvladne. Ked budem mat RB532 tak to vymenim ale teraz som fakt nevedel ako to rychlo poriesit ked to tak blblo.

0 x
... tak toto dnes objevilo na webu i4:
V Praze, dne 1.2.2007
Vážení zákazníci,
na základe opakovaných pripomínek zákazníku týkajících se obcasné nestabilní funkcnosti desek RouterBoard RB153 jsme rozhodli že k datu 1.2.2007 ukoncíme jejich nabídku. Nabídka bude pozastavena do doby než výrobce, firma Mikrotik, uverejní stabilní rešení (napríklad BIOS, firmware) atd. V této souvislosti vyhlašujeme speciální, omezenou, nadstandardní technickou podporu:
Pokud nejste s RB 153 spokojeni, desku RB153 vám v omezeném termínu do 1.3.2007 dobropisujeme. Pokud se kupující na nás v termínu do 1. brezna 2007 obrátí se žádostí o uplatnení této nadstandardní technické podpory, bude deska RB153 z naší strany obratem dobropisována v plné výši dle nákupního dokladu bez úctování dalších poplatku. Uplatnení se provádí stejnou formou jako podání RMA s tím, že do textu pro popis závady uvedete informaci "nadstandardní vrácení dle nabídky do 1.3.2007".
Pokud zákazník, který koupil desku RouterBoard RB153 pred 1.2.2007, v termínu do 1. brezna 2007 neuplatní nadstandardní technickou podporu, pak se má za to, že výrobek je pro jeho použití funkcní a bude se nadále postupovat standardním zpusobem.
Upozornujeme, že se jedná o mimorádnou nabídku v rámci nadstandardní podpory zákazníku. Nevztahuje se na jakékoliv jiné komponenty nebo príslušenství.
Jan Sedlák
i4 Portfolio s.r.o.
Stanovisko k prípadum nespokojenosti
se zarízením Mikrotik RB153.
Mimorádná nabídka do 1.3.2007
.... at se na na me nikdo nezlobi, ale i4 je asi posledni firmou, ktera to dobropisuje. V kazdem pr. ja v tom nic nadstandartniho nevidim. Slibovane tech parametry to nema (rozsah teplot je problem) a deska nejede jak ma (tuhne), tudiz ma kazdy zakaznik narok na reklamaci - je to zkratka opravnena reklamace!
... stejne bych bych byl rad, kdyby se plne funkcni desky (RB153) objevily po odstraneni na trhu ... nebyla by tak moc spatna, kdyby chodila
V Praze, dne 1.2.2007
Vážení zákazníci,
na základe opakovaných pripomínek zákazníku týkajících se obcasné nestabilní funkcnosti desek RouterBoard RB153 jsme rozhodli že k datu 1.2.2007 ukoncíme jejich nabídku. Nabídka bude pozastavena do doby než výrobce, firma Mikrotik, uverejní stabilní rešení (napríklad BIOS, firmware) atd. V této souvislosti vyhlašujeme speciální, omezenou, nadstandardní technickou podporu:
Pokud nejste s RB 153 spokojeni, desku RB153 vám v omezeném termínu do 1.3.2007 dobropisujeme. Pokud se kupující na nás v termínu do 1. brezna 2007 obrátí se žádostí o uplatnení této nadstandardní technické podpory, bude deska RB153 z naší strany obratem dobropisována v plné výši dle nákupního dokladu bez úctování dalších poplatku. Uplatnení se provádí stejnou formou jako podání RMA s tím, že do textu pro popis závady uvedete informaci "nadstandardní vrácení dle nabídky do 1.3.2007".
Pokud zákazník, který koupil desku RouterBoard RB153 pred 1.2.2007, v termínu do 1. brezna 2007 neuplatní nadstandardní technickou podporu, pak se má za to, že výrobek je pro jeho použití funkcní a bude se nadále postupovat standardním zpusobem.
Upozornujeme, že se jedná o mimorádnou nabídku v rámci nadstandardní podpory zákazníku. Nevztahuje se na jakékoliv jiné komponenty nebo príslušenství.
Jan Sedlák
i4 Portfolio s.r.o.
Stanovisko k prípadum nespokojenosti
se zarízením Mikrotik RB153.
Mimorádná nabídka do 1.3.2007
.... at se na na me nikdo nezlobi, ale i4 je asi posledni firmou, ktera to dobropisuje. V kazdem pr. ja v tom nic nadstandartniho nevidim. Slibovane tech parametry to nema (rozsah teplot je problem) a deska nejede jak ma (tuhne), tudiz ma kazdy zakaznik narok na reklamaci - je to zkratka opravnena reklamace!
... stejne bych bych byl rad, kdyby se plne funkcni desky (RB153) objevily po odstraneni na trhu ... nebyla by tak moc spatna, kdyby chodila

0 x
no me jela RB 153 tak 2 mesice bez karet jen na lan s vytizenim procesoru max 20 proc. A to zni byl server pro 10 lidi v jednom z baraku v teple suchu
. A nic bez problemu bez vypadku proste nadhera.
Tak jsem se rozhodl ji dati na pater a .... nedari se me ji rozjet jednoduse na wifi spoje se nehodi procesor je furt na 100 procent a nemluvim o restartech atd.

Tak jsem se rozhodl ji dati na pater a .... nedari se me ji rozjet jednoduse na wifi spoje se nehodi procesor je furt na 100 procent a nemluvim o restartech atd.

0 x
...mozna se prisel na problem a provizorni odstraneni problemu RB153ky se zatuhavanim info zde viewtopic.php?p=11451#11451 (podobny problem ma mozna i RB133ka)
0 x
Buchar píše:...mozna se prisel na problem a provizorni odstraneni problemu RB153ky se zatuhavanim info zde viewtopic.php?p=11451#11451 (podobny problem ma mozna i RB133ka)
Hoja,
tak mam jeste jeden kousek (druhej je v reklamaci) a se snizenim rychlosti mi to take nejede. stale kvoka (tuhne).
0 x
Bobos
-
- Kontaktovat uživatele: