okoun: jaké máš nastavené výstupní napětí, jaký je tam odběr a kolik metrů po utp od toho máš rbčka?
Já zálohuju hojně jakékoli rbčka přes AD155A a to co popisuješ se mi nikdy nestalo.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
boardy a ad155 12V
Pintero píše:okoun píše:píšu, že u nás nešel proud několik hodin a potom co se vybila baterie, tak to za 10 min nahodily, tedy nebyla úplně vybitá.
v tvém případě si myslím že to bylo jinak, ten proud nahodili podstatně za delší dobu než 10 min, což znamená že baterie se úplně vybila.
Aku se v zadnem pripade hluboce nevybila. Tobe se cast boardu kousla uplne stejne, jako kdybys tam zadne AD55 nemel a mel tam klasicke trafo.
Pokud to stale nechapes: Protoze jsi mel vybitou baterku, AD55 nemelo sanci vykryt pri nahazovani elektriny to co se deje temer vzdycky - klasicke problikavani zarovek a RB se kously.
tak v tom případě ad155 je vadné a nefunguje mu ten odpojovač, reklamuji.
0 x
co je na tom k chápání, nevytáčej mě.
voltmert ukazoval 7V na baterce, takže odpojovač nefunguje!
jasné? nebo to mám říci po telefonu?
0 x
okoun píše:co je na tom k chápání, nevytáčej mě.
Ted jsem si znovu precetl cely tema a nikde o 7V na baterce nepises.
0 x
to nepíši, ale nepsal jsem o žádném napětí, prostě odpojení nefunguje, alespoň na mém zdroji
0 x
Kvůli útlumu na kabeláži a kvůli snížení proudové zátěže poe panelů preferujeme AD155B u kterých se pak nestane, že by baterie měly dohromady pod 10V. Spíš mne mrzelo, že není možné napájet (dobíjet baterie) jiným napětím než které se nastaví na výstup. Pro ideální dobití baterie je vhodné napětí 13,8 až 14V, bohužel však ale některé boardy, zejména RB333 nesnesou vetší napětí jak 27,4V a některé nešly ani na 26,8V. Tedy občas to bylo laborování, nasvit přesně napětí aby RB neběhly, ale napětí bylo dost vysoké na to aby se zase nabíjely baterie do plné kapacity. Jako základní dobu zálohování sajtů považujeme 10a více hodin. Opakovaně se nám stává, že na různých místech sítě ČEZ během jednoho měsíce naplánuje a zrealizuje třeba 4 celodenní výpadky (8mi hodinová šichta) a je pak fajn, když nás se to nedotkne.
0 x
evo400 píše:bohužel však ale některé boardy, zejména RB333 nesnesou vetší napětí jak 27,4V a některé nešly ani na 26,8V.
Bych tam asi dal jednu nebo dve diody pro snizeni napeti.
OT: RB333 vyhodit
0 x
spíš víc ale funguje to. Osobně bych to spíš viděl na měnič třeba 12/24 a použít AD155A. Ten měnič vyjde na prachy stejný jako ta baterie na víc.
0 x
Uz nekdo z vas videl tohle? Stalo se mi to v poslednim tydnu 2x na AD55A, a cca pred 2 mesici i na AD55B. Nebyl vypadek elektriny, klienti pripojeni na tato AP byli bez restartu. Dle grafu RB z niceho nic zacalo dostavat stavu z baterky az do jejiho vybiti, RB chciplo a hned pote nabehlo, ale uz s plnym napajenim z AD55???
0 x
- midnight_man
nebyl vypadek el. - pisu to v postu, vsichni kliosi byli bez restartu.
Hlavne je divny, kdyby skutecne vypadek el. byl, ze by pokazdy RB nabehlo vzapeti, co predtim kleklo kvuli baterce.
Uptime u AP i klientu jsem si overoval, mam to monitorovany...
Hlavne je divny, kdyby skutecne vypadek el. byl, ze by pokazdy RB nabehlo vzapeti, co predtim kleklo kvuli baterce.
Uptime u AP i klientu jsem si overoval, mam to monitorovany...
0 x