❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PPTP vIP z jine destinace domu

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Rudolf Dvořák
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

PPTP vIP z jine destinace domu

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 13 years ago

Pekny den vsem,
mam takovej problem s PPTP tunelem. K cemu by mel slouzit? Mam na mikrotik nastavenou verejnou IP a chci ji poslat tunelem na muj domaci mikrotik.

Normalne enabluju na vzdalenem miste PPTP server, vytvorim si Secret s local a remote IP, dam tam jmeno a heslo. Pokud se pripojim z libovlneho PC v Inteu pomoci Win7 a necham povolenou add default gateway. Tak se do netu hlasim pres vIP vzdaleneho routeru.

Tak se odpojim a jdu pridat PPTP Client na domaci mikrotik. Opet vyplnim connect-to, user, password. Zaskrtnu add default gateway. Ve firewallu v natu mam jenom maškarádu. Ale prostě počítače doma se mi už nedostanou na inet.

Podle mě by to normálně mělo fungovat ne?

Díky a doufám, že jsem zase něco nedomyslel a první kdo na to koukne mi to řekne. :D
0 x

Rudolf Dvořák
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 13 years ago

tak je to v pohodě už, nějak mi nedošlo, že musim upravit routing table.

řešení: managle pro markování routingu z cílového zařízení v kam chci směrovat tu vIP v preroutingu + přidat default routu pro ten mark co jsem nastavil

uff, takový obstrukce kvůli veřejce :D
0 x