❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NanoStation 2

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
tomas.eu

NanoStation 2

Příspěvekod tomas.eu » 13 years ago

Mam taky problem po pripojeni NS2 na pc sa nemozem dostatna stranku loginu skusal som hocico ani default ip 192.168.1.20 nefunguje.vzdy ako mi to ide pridelit ip 192.168.178.56/255.255.255.0.skusal som to niekolko krat restartovat,a nepomohlo.nedalo by sa nahrat new firmware cez toho aby som sa potreboval dostat do nastaveny???Diky za radu
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 13 years ago

nový fw se da nahrat pomoci tftp. pokud ti to prideli ip, melo by to pridelit i branu, na te bezi web configurace
0 x

tomas.eu

diky uz som si napevno nastavil v pc ip a potom mi to islo,nasledne som upgradoval fw
0 x

tomas.eu

Nechcel by som vas stale otravovat ale vydim ze ste tu odost skusenejsi ako ja tak ak by sa niekto nasiel a poradil mi.
Chytam od suseda wifi nezabezpecenu,pouziva nanostation m5.ja by som sa chcel na neho pripojit cez nanostation 2.chcem sa teda opytat ze by bolo mozne sa tak pripojit cez ns2 a zaroven by mi doma vysielala zosileny signal.skuasal som to ako klient-router ale nefunguje to ak to dam ako klient-most ide mi to iba cez kabel.ak by ste mi vedeli poradit kde robim chybu popripade ako by sa to dalo nastavit,budem rad.
NS5 ma od providera nastavene Staticke IPčky a do siete ich prideluje DHCP.
Alebo mam pripojit tp-link router na kabel s NS2 co mi ide do do bytu???
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

tomas.eu píše:Nechcel by som vas stale otravovat ale vydim ze ste tu odost skusenejsi ako ja tak ak by sa niekto nasiel a poradil mi.
Chytam od suseda wifi nezabezpecenu,pouziva nanostation m5.ja by som sa chcel na neho pripojit cez nanostation 2.chcem sa teda opytat ze by bolo mozne sa tak pripojit cez ns2 a zaroven by mi doma vysielala zosileny signal.skuasal som to ako klient-router ale nefunguje to ak to dam ako klient-most ide mi to iba cez kabel.ak by ste mi vedeli poradit kde robim chybu popripade ako by sa to dalo nastavit,budem rad.
NS5 ma od providera nastavene Staticke IPčky a do siete ich prideluje DHCP.
Alebo mam pripojit tp-link router na kabel s NS2 co mi ide do do bytu???

Pokud jsem to pochopil, chceš se se svým NanoStation2 připojit k NanoStation M5, což není možné. NanoStation 2 pracuje na 2,4 GHz, M5 na 5,8 GHz. Ta zařízka prostě vlní v úplně jiných pásmech, jako by ses snažil na 10 let staré analog. CRT televizi naladit rádio. Zkrátka základní chyba, přes to vlak nejede :wink: . Pokud tak strašně chceš použít NanoStation, budeš si muset sehnat něco pětkového, tj. NanoStation 5, 5 loco, M5 atd., ideálně pak NanoStation M5.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

Ja jsem to pochopil tak ze chce z te svoji NS2 udelat Repeater / opakovač. To NS2 se zakladnim FW neumi a nevim jetli je pro ni upravenej treba DD-WRT. Kazdopadne lepsi reseni bude ta varianta s wifi routrem TP-link na kabelu. Opakovac ti uz z principu neposkytne takovou stabilitu a púropustnost.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Pokud to bere takto, pak NanoStation M5 na "příjem" a za ni nějaký TP-Link na kabel, ano. Pokud by chtěl mermomocí použít ten NS2, pak NSM5 do role klient-router a NS2 jako AP-bridge.
0 x

tomas.eu

Asi som to zle vysvetlil,takze: NSM5 berie signal od poskytovatela a je nastaveni ako klient-router a po nalogovani do nastaveni mu ukazuje TX-RX rate okolo 117 Mbps pri signalu -68dBm.Ja som sa na neho pripojil cez NS2 v rezime klient-bridge a pri signale -73dBm mam TX-RX Rate je 11-1 mbps a k zlepseniu signlu to stale nevedie nasmeroval som to dobre ale viac ako -68dBm s toho nedostane.v čom bude chyba.dalej net s NS2 mi vedie kablom do TP-LINK WR340GD a nasledne wifinov po dome.

Checem sa opytat ako dosihnem lepšieho signalu alebo aspom zlepsenie tx-rx rate.
dalej sa chcem opytat co znamena: TX/RX Chains: 2X2 ,potom moze skrtit rychlost na NSM5 aj multicast data ktory ma zapnuti na allow all,takysto ma zapnutu agregaciu.
Mal by som si tiez zapnut multicast??? a od vyroby je nastaveni na Multicast Rate, Mbps:1 treba na tom nieco zmenit????
Dufam ze sa s toho vymocete je toho vela naraz ale majte prosim trpezlivost,a skuste mi to neako polopate vysvetlit.Dakujem
0 x

lukinc

Příspěvekod lukinc » 8 years ago

Ahoj, mam podobny problem. Ping na defaultni ip jde, ale nedokazu se tam prihlasit pres web. IP v pc mam pevnou. Ma nekdo prosim radu?
0 x

Tulamor

Příspěvekod Tulamor » 8 years ago

U souseda zapojit na kabel nějaké směrové AP, u tebe Clienta a z něj si to dej kabelem do toho tplinku. Cokoliv jiného bastlit není kvalitní. To ostatně nebude ani sousedovo připojení se signálem -68
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 8 years ago

lukinc píše:Ahoj, mam podobny problem. Ping na defaultni ip jde, ale nedokazu se tam prihlasit pres web. IP v pc mam pevnou. Ma nekdo prosim radu?

Skus se rozepsat.
Je zařízení tvoje? Pokud ano, můžem se bavit dál. Pokud není, nesahej na to.
Defaultní IP je myšleno co? 192.168.1.20? Nebo GW IP? To že pingáš ip 1.20, neznamená, že to je IP nanoStation.
Prostě víc info.......
0 x
Petr Krist

lukinc

Příspěvekod lukinc » 8 years ago

Tak už je to vyřešeno. Pomohl youtube a aktualizace firmwaru přes TFTP a běží.
0 x