❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ADSL 450G
ADSL 450G
Mám dotaz, mám internet od O2, k tomu veřejnou IP. Potřeboval bych kvůli lepšímu zabezpečení sítě a vytvoření male proxy vyhodít ADSL router Zyxel a místo něho dát 450G, která by to měla naše požadavky zvládnout. Chtěl bych se zeptat, zda 450G bude fungovat jako ADSL router a jak tam to PPPoE nastavím? Web mikrotiku jsem prolezl, ale všude je tam příklad, že před mikrotikem je vždy nějaký router, který vytáčí a zajišťujě přístup (ten však chceme dát pryč). Poradíte někdo? Mnohokrát děkuji.
0 x
Bez modemu se neobejdeš. Modem je třeba dát do režimu bridge a propojit s tím RB 450 a tam vytvořit PPPoe clienta. Když budeš hledat tady na fóru tak tu určitě návod najdeš. Případně se ptej.
0 x
450G přímo k adsl nepřipojíš, vždycky tam budeš potřebovat nějakého prostředníka, který ti bude dělat rozhraní s adsl. Asi nejjednodušší co můžeš udělat je, nechat tam ten zyxel, nastavit v něm DMZ (jestli umí) na adresu mikrotiku za ním (musí mít statickou IP) a pak si v něm budeš moct dělat to co chceš. Pokud k tomu nemáš konkrétní důvod, místo 450G ti bude určitě stačit RB750GL.
0 x