Ahoj.
Dostal jsem se ke konfiguraci Airlive IP kamer (325HD), pripojenych na AirLive NVR4, je to cele napojene na ADSL (25/2 - v realu otestovano cca 20/1,7), a ani pri nizsim rozliseni (QVGA), modu CBR, zaznam H264, a dalsim ladeni apod. nejsem schopen na dalku prehrat zaznamy (nebo live prenos) alespon trochu plynule. Po vnitřní síti samozřejmě v pohodě.
Navic teda to, ze to beha jen pod IE, stokrat se to pta zda chci povolit ActiveX nez to projde, hruza des. Uz asi vim co zakaznikum nedoporucit.
Nevíte někdo zda se z toho dá vymáčknout něco lepšího? Nebo je to "prostě ADSL" a přes to vlak nejede?
Díky
Petr
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
IP kamery Airlive a ADSL linka
smůla. Pokud neni místo pro H264 tak končíš bez bufferování. Bufferování zase nebude umít ta aplikace.
Už jsem tu jednou říkal že se má člověk vy*rat na takovýhle bastl kamerový systemy a má si koupit ipcorder od koukaam a vivoteky.
Už jsem tu jednou říkal že se má člověk vy*rat na takovýhle bastl kamerový systemy a má si koupit ipcorder od koukaam a vivoteky.
0 x
Problém je v ADSL. Já měl to štěstí, že jsem zákazníkoj připojoval dva kancly, jeden na ADSL a druhý připojený k lokálnímu ISP. Takže se potvrdilo, na co jsem ho varoval před instalací. Takže naštěstí sám uznal, že chyba není na mojí straně
Teď si buduje vlastní spoj v 5GHz. protože je v horách a bez pokrytí 

0 x
h264 to umi
linka dava v uploadu ty sjednany 2m, odezva 25 ms. tedy z tohoto pohledu by to melo byt ok
linka dava v uploadu ty sjednany 2m, odezva 25 ms. tedy z tohoto pohledu by to melo byt ok
0 x
1. neni to adsl , ale vdsl
2. kdyz to zatizis na max, latenci mas az 0.5s , klasika od vodoprdu ,
2. kdyz to zatizis na max, latenci mas az 0.5s , klasika od vodoprdu ,
0 x
diky za smutné info. pokud to tedy chápu, tak díky blbé latenci by ani hapim doporučovaná konfigurace nepomohla?
0 x
teoreticky by to behat melo, prakticky ti ale nereknu
kdyz jsi u nej na lokalni siti , beha to v pohode ? a kolik si to vezme ?
kdyz jsi u nej na lokalni siti , beha to v pohode ? a kolik si to vezme ?
0 x
jo, lokál v pohodě, bere to asi megabit, když jsme nastavil nižší rozlišení
0 x
neběhá, spíš kulhá, na jednu nohu, tu druhou to ani nemá. vyjádřeno v číslech cca 1fps
0 x
vyhodou je že u ipcorderu se nemusíš koukat na plnej stream ale pošle ti klidně menší pokud to kamera umí. Takový vivoteky umí třeba 4 streamy na jednou a každej v jiný kvalitě a to už vůbec nemluvim o tom že si u každýho můžeš nastavat fpska takže lokálně se ti nahrává plnej kvalitní stream ale na live view se ti posílá třeba pal a míň fps. Na záznami v zlastní zkušenosti vim že se moc nekouká a kouká se až když se něco stane takže takhle by šlo přelstít pomalou linku. Pak máž možná ještě možnost přepnout na MJPEG kodek pokud to kamera a system umí a snížit FPS. Výhoda je i když k tomě doteče polovina datovýho toku, tak se aspoň ta polovina zobrení. U h264 která "musí" bejt kontinuální ti při malim toku zobrazí více méně jenom klíčový snímky který bejvaji nastavený právě na 1 sekundu.
0 x
dík hapi, zkusím to ještě poštelovat
EDIT: tak MPEG4 pomohl, H264 je opravdu při nekvalitni lince na prd. Díky hapi.
Sice je to pořád trochu trhané, lidé chodí jak při nízké měsíční gravitaci (žádné rychlé pohyby! jinak si natlučeš
), ale i tak je to o mnohem lepší.
EDIT: tak MPEG4 pomohl, H264 je opravdu při nekvalitni lince na prd. Díky hapi.
Sice je to pořád trochu trhané, lidé chodí jak při nízké měsíční gravitaci (žádné rychlé pohyby! jinak si natlučeš

0 x
Souhlasím s Hapim,
přesně takhle to prozatím řešíme na zmiňovaném místě. Je tam Vivo a Ipcorder. Jeden stream v co nejlepší kvalitě jede do záznamu a druhej jenom náhledovej je forwardem na ADSL 8/0,5.
A jestli se nepletu... neumožňoval náhodou IPcorder stáhnout záznam? Takže když se ti na náhledu něco nezdá, tak si stáhneš video 20s do PC a přehraješ?
přesně takhle to prozatím řešíme na zmiňovaném místě. Je tam Vivo a Ipcorder. Jeden stream v co nejlepší kvalitě jede do záznamu a druhej jenom náhledovej je forwardem na ADSL 8/0,5.
A jestli se nepletu... neumožňoval náhodou IPcorder stáhnout záznam? Takže když se ti na náhledu něco nezdá, tak si stáhneš video 20s do PC a přehraješ?
0 x
query píše:Souhlasím s Hapim,
jo, stažení na lokál tohle (Airlive NVR4) umí taky, export 30s videa trvá asi minutu až dvě.
0 x
-
Je potřeba se pořádně poohlédnout, já jsem si nakonec vybrala tuto kameru a jsem velice ráda, že jsem se rozhodla právě pro ni. http://www.kabelmanie.cz/ip-wifi-kamery_d536.html Vřele doporučuji.
0 x