❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Klientské AP

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Vampire
Kontaktovat uživatele:

Klientské AP

Příspěvekod Vampire » 13 years ago

Dobrý večer,

rád bych se zeptal, jaké AP dáváte ke klientům na jejich síť.

Používám TP-LINK: TL-WR741ND ale zjistil jsem, že si nerozumí s Applem.

Pak jsem zkusil i CC&C: WA-2204A a totožné.

Díky za radu.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

Co to znamená, že "si nerozumí s Applem"?
0 x

Clant

Příspěvekod Clant » 13 years ago

Pokud dobře chápu autora, tak je to klasickej problém některých low-cost APček. Pokud si dobře pamatuju, tak se to tu někde řešilo, iPhone (a možná i Apple počítače) mají problém se získáváním adres z DNS, je tam nějaký problém s tim jak fungujou DNS těhlech krabiček, normální pc to chápu, ale iPhone třeba ne a spojení mu vypadává a když je připojenej, tak nejde internet (DNS).

Zkus nějakýho D-Linka, s tim jsem neměl problém ve spojení s iPhonem popřípadě Linksys 8)
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Pouzivam TP-Linky WA701 ci WR743 a s Apple zarizenima nebyl nikdy problem. Sam Apple zarizeni mam a dost lidi taky. Plus sem to probiral s ostatnimi od nas a no problem. Hlavne ze uz se nemusi resit haluzici Asusy, D-Linky, Linksys a jine hracky ... Ano, TP-Link je taky low-cost hracka, ale maka a nekeca ... :mrgreen:

Hoawk 8)

EDIT: Jooo, tim to bude, ja tyhle zarizeni pouzivam jen jako eth/wlan prevodnik ... :mrgreen:
Naposledy upravil(a) lwq dne 26 Mar 2012 11:44, celkem upraveno 1 x.
0 x

DarkLogic

V podstate vsem davame domu CC&C WA-2204. Nasi zakaznici samozrejme iHracky maji, ale nikdo zadny problem nehlasil. Proto jsem se ptal, co konkretne nebezi.
0 x

Vampire
Kontaktovat uživatele:

Jde o to, že se jim nenačítá FB a nemůžou se dostat na Store. Načítá a načítá a nic se neděje.

Vše ostatní se rychle chytne.
0 x

thanui.linux

Příspěvekod thanui.linux » 13 years ago

Nejspíš bude problém v komunikaci mezi "DNS proxy" na APckach a "DNS klientem" apple. Sice jsem podobný problém nepozoroval, ale my používáme systém, kdy APcka automaticky poskytnout IP DNS serveru a ne svoji. Tedy do komunikace DNS se nezapojují. 2204 používáme v hojné míře a apple s ními problém nemají.
0 x

Vampire
Kontaktovat uživatele:

Zajímavý je, že se to děje jen u jednoho klienta.

Obvykle když jsem TP-link vyměnil za CC&C WA-2204 tak se to rozeběhlo.

Navíc se mu opravdu nedaří načíst pouze výše zmíněné služby, vše ostatní běží.
0 x

DarkLogic

Vampire píše:Zajímavý je, že se to děje jen u jednoho klienta.

Obvykle když jsem TP-link vyměnil za CC&C WA-2204 tak se to rozeběhlo.

Navíc se mu opravdu nedaří načíst pouze výše zmíněné služby, vše ostatní běží.

Podle toho, co tu čtu, bych viděl problém spíše na zařízení toho zákazníka, než na routeru.
0 x

DarkLogic

thanui.linux píše:Nejspíš bude problém v komunikaci mezi "DNS proxy" na APckach a "DNS klientem" apple. Sice jsem podobný problém nepozoroval, ale my používáme systém, kdy APcka automaticky poskytnout IP DNS serveru a ne svoji. Tedy do komunikace DNS se nezapojují. 2204 používáme v hojné míře a apple s ními problém nemají.

Tak u 2204 si snad ani nemůžeš vybírat, jestli má dělat DNS proxy nebo jen předat IP jiného. Schválně jsem se teď díval, co jsem dostal z DHCP, a předal rovnou nadřazený DNS. Mám ale pocit, že jiné kusy dávaly jako DNS svou adresu. Možná se to liší v závislosti na firmwaru.
0 x