Lama dotaz :
Mám od poskytovatele na stožáru 10Ghz spoj a potřebuji ho v rámci stožáru posunout cca o 1,5m níže, kuly místu.
Dá se změřit napětí v radiu -tedy síla signálu pouze multimetrem, anténu posunout, a dále seřídit na stejné napětí signálu ?
Nebo je nutné mít pouze spektrák a bez něho ani ránu ?
Musí se kuly této operaci na druhou stranu spoje ?
děkuji za rady
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10Ghz - přemístnění antény na sajtu
záleží na tom co je to za spoj, starší spoje s kapacitou do 34Mbit tu vychytávku s napětím neměly
0 x
Přesně tak, u starších spojů na to zapomeň, bez spektráku se nehneš. První si zjisti co je to za spoj a pak se uvidí.
0 x
Díky za rady, vnitřní jednotka je waweform HS -ATH, montovaly mě to v prosinci, tak by to snad měl být nový spoj,
Na radiu za parabolou je na tom konvetoru 3xFko - jedno je připojený a v tom druhým to myslím měřil multimetrem
když to montovaly.
Na druhou stranu tedy nebude třeba nic štelovat ?
díky
Na radiu za parabolou je na tom konvetoru 3xFko - jedno je připojený a v tom druhým to myslím měřil multimetrem
když to montovaly.
Na druhou stranu tedy nebude třeba nic štelovat ?
díky
0 x
neřekl jsi vzdálenost. Ale řekl bych, že 1.5 metru neudělá žádný rozdíl ...
Také není vhodné to s pozicí na stožáru přehnat. Pokud bude moc nízko, může ti vadit třeba i střecha toho vlastního baráku (dobré poznámky jsou v manuálu k 17GHz Alcomě). Nemluvě o tom, že ti před anténou třeba i může někdo chodit a pak se budeš divit, proč máš výpadky
Také není vhodné to s pozicí na stožáru přehnat. Pokud bude moc nízko, může ti vadit třeba i střecha toho vlastního baráku (dobré poznámky jsou v manuálu k 17GHz Alcomě). Nemluvě o tom, že ti před anténou třeba i může někdo chodit a pak se budeš divit, proč máš výpadky

0 x
jo, chycený spektrákem na druhé straně 20 cm od tašky, ne? :)
0 x
ne, skrz. Z jedný strany nebylo vidět na druhou. Pokles signálu o cca 15dB. -45 na -60. Jelo to v pohodě dál.
0 x
Je to na 3,6 km
až sleze námraza tak to risknu, přinejhorším budu bez netu
díky za rady
až sleze námraza tak to risknu, přinejhorším budu bez netu

díky za rady
0 x
Na 4km na zameris i dalekohledem oprenym o hranu paraboly...
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
.. stare 34Mbps 10tky třeba od Konwesu se dají monitorovat přes seriový port, stačí jenom cisco kabel (seriák na jedné straně a RJ45 na druhé) strčený do ovládacího/kofiguračního portu IDU.
Tuším defaultní heslo je tam "test" a na řadě z nich, ke kterým jsem se dostal, tam bylo i po instalaci dodavatelskou firmou.
Potom stačí napsat "sh st" (== show status) a zkontrolovat hodnotu AGC.. po přemístění naladit zase na stejnou hodnotu a je to.
Tuším defaultní heslo je tam "test" a na řadě z nich, ke kterým jsem se dostal, tam bylo i po instalaci dodavatelskou firmou.
Potom stačí napsat "sh st" (== show status) a zkontrolovat hodnotu AGC.. po přemístění naladit zase na stejnou hodnotu a je to.
0 x
Tak zrovna toto není šťastné řešení, hodnota dle hodnoty AGC se dá doladit jen opravdu zhruba. Taky jsem to tak jednou dělal, ale chybovalo to, tak sem se nevyhnul doladění spektrákem.
0 x
Ja jsem posouval jednu stranu 8km spoje uplne normalne, proste jsem sjel s antenou o cca 1.5m, dulezite bylo dodrzet stejny smer coz neni problem na trubce sledovat.
Potom jsem to samozrejme premeril merakem podle Voltu a skoro jsem to ani nemusel domerovat. Vse bylo OK.
Potom jsem to samozrejme premeril merakem podle Voltu a skoro jsem to ani nemusel domerovat. Vse bylo OK.
0 x