❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Prosim o radu s mikrotikem

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
mikyx

Prosim o radu s mikrotikem

Příspěvekod mikyx » 13 years ago

Jsem uplný začátečník a prosím o radu.

Mam nově postavenou malou sit pro par znamych a kamaradu.
Mam vše routovane, vše na mikrotiku. Jak je možný, že na všechny adresy z toho svýho tiku dopingám i btest udělám, ale když dám do winboxu adresu AP tak se na nej z dalky nedostanu.

Jsme lama tak prosím nekamenovat.

Díky :)
0 x

mikyx

Opravdu mi nikdo neporadí ???? :(
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 13 years ago

mikyx píše:Opravdu mi nikdo neporadí ???? :(

Podal jsi ponekud malo informaci, z toho infa co jsi napsal by nepochopil nikdo nic. Tvuj dotaz je asi takovy jako kdybych prisel do autoservisu v Brne a zeptal se jich proc mi nejede auto, kdyz ho mam ted v Praze. Myslis, ze ti odpovi ?
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

A když se na to AP mrkneš přes web, zobrazí se ti stránka? Buď někde chybí nějaká routa, nebo jsou zakázaný na AP porty nebo služby. Ovšem pokud ses k tomu dřív už připojoval přes LAN, tak bych spíš tipoval chybějící routu k tomu PC, ze kterýho se snažíš připojit. Z toho PC na AP chodí PING? Každopádně je potřeba líp popsat problém a topologii sítě.
0 x

mikyx

Diky. Asi mi tam někde chybi routa. Každopádně to nechápu. Když jsem to měl sestaveny doma tak jsem se ze všeho dostal na všechno. Až jsem to pověsil ven tak se do ničeho nedostanu. Každopádně bych měl dneska dostat nějaky veřejky tak to tam pro jistotu hodim na ap-cka a pak na to snad přijdu.
0 x

mikyx

Tak byla tam špatná routa na jednu bránu.
Chybama se člověk učí.
0 x