Zdravím,
řeším pokrytí rodiného s tím, že jeden wifi router/ap nestačí. Našel jsem ty mesh wifiny, ale ty se propojují po 5ghz, nebo zapojím kabel do každé? Potřeboval bych auto přechod ze sítě na síť. A pro lepší propustnost kabel do každého. Řeším jen wifi ostatní zasíťování (switche, kabely,atd.) ne.
Dík
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Routery v domě
ČAU proste dej wifin kolik chceš dej jim stejnej námět a password akorát si pohlidej frekvence a pojede to
0 x
tak to sem testil jednou ze zvedavosti, nefungovalo to ani za boha na mikrotiku... nastesti sem jeste takove souvisle pokryti nepotreboval nikde, tak se tim netrapim.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
A ty mesh mají spojení přes 5ghz, nebo je kabel do každého? To automatické přepojení by bylo hezké, ale zkoušel jsem to kdysi a taky to nejelo musel jsem se připojit a odpojit. Četl jsem něco, že v hotelech mají nějaké kontrolery co to řeší, ale nevím. U těch mesh by to prý mělo fungovat, ale netestoval jsem to.
1 x
Mám stejné SSID i heslo ( pochopitelně
) a různé frekvence a jede to, jen pochopitelně "roaming" jako takovej nejede, ale když jdu napříč areálem, vypadne 1, max 2 pingy
0 x
Tož mesh řešit nebudu je to předražené a za tu cenu nic moc
. Potřebuji vyměnit 2 ze 3 ten jeden je už ac. Potřeba gigabit lan a ac s mu-mimo. Můj tip je ASUS RT-AC58U. Co myslíte?
0 x
za me urcite Unifi, a propojit kazde AP kabelem, sice cena cca 2000 za kus ale funguje skvele.
zkusenost s nastavenim routeru na stejne ssid a heslo, nefunguje to vzdy v poradku, nektere zarizeni to samo prepojilo, jine uz ne, a nebo zustalo vyset stejne na vzdalenejsim routeru kde jsem se nejprve pripojil.
pokud chci aspon nejakou kvalitu tak to neco stoji, nevim jak vy ale taky nevytapim barak zahradnim grilem v obyvaku
zkusenost s nastavenim routeru na stejne ssid a heslo, nefunguje to vzdy v poradku, nektere zarizeni to samo prepojilo, jine uz ne, a nebo zustalo vyset stejne na vzdalenejsim routeru kde jsem se nejprve pripojil.
pokud chci aspon nejakou kvalitu tak to neco stoji, nevim jak vy ale taky nevytapim barak zahradnim grilem v obyvaku
0 x
tak jeste tu mame mikrotik a CAPsman a tam to cenove vyjde podstatne levneji. Moznost jak stejne SSID a heslo na vsech nebo ruzna SSID a hesla na kazdem. Proste dle potreby
0 x
tady je krásně vidět jak android sjednocuje stejný názvy a šifry pod jedno ssid. Hodně záleží na tom jak výrobce daný mobilní věci sprasil ovladače k wifině protože tam nepomůže ani sebelepší roaming a jak tak čtu tak unify to stejně neřeší i když podpora roamingu tam je ale aktivní přehazování klientů to evidentně nemá.
Obecně si tam dej cokoliv a nastav tam stejný wpa2 aes a ssid. Jak je vidět na druhym řádku tak android tam krásně vidí 3 stejná ssid se stejnym nastavením. Ví o tom a to dokonce i mezi 2 a 5GHz.
Obecně si tam dej cokoliv a nastav tam stejný wpa2 aes a ssid. Jak je vidět na druhym řádku tak android tam krásně vidí 3 stejná ssid se stejnym nastavením. Ví o tom a to dokonce i mezi 2 a 5GHz.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Snad to nějak rozchodím zkusím to otestit s těma asusama co tam teď jsou. Jinak hapi co používáš na zjištění info o wifi v té notifikační liště?
0 x
to nahoře je cool tool. Rozšířený informace o wifi jsou povolený v menu pro vývojáře androidu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
A myslíte, že by pomohlo zapnout wifi roaming ve vývojářském nastavení na androidu?
0 x