Zdravím, mám v tools email nastaven SMTP, pokud dám odeslat mail přes tento dialog, tak vše v pořádku. Pokud ale mail má odeslat skript, tak se pouze v logu objeví chyba "error connecting to server"
Nevíte kde by mohla být chyba, že skript při stejném nastavení mail neodešle?
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nastavení SMTP
Má ten script dostatečná práva?
Lze sem poslat použitý příkaz pro odesílání?
Mirek
Lze sem poslat použitý příkaz pro odesílání?
Mirek
0 x
Stejný skript jsem dával na jiné dva MK a bez problémů. Vše je děláno pod uživatelem s full.
Kód: Vybrat vše
/tool e-mail send to=$recipient subject=($identity . " - TikBackup") body=$mailbody file=($identity . ".backup")
0 x
Pokud je script shodný s jinými zařízeními, kde funguje, hledal bych překlep v dialogu tools > e-mail.
Právy jsem myslel nikoliv uživatele, ale přímo scriptu.
Mirek
Právy jsem myslel nikoliv uživatele, ale přímo scriptu.
Mirek
0 x
Skript má práva všechna, překlep ať koukám jako koukám nevidím.
Zkoušel jsem smtp centrum, seznam, gmail a všechny možné nastavení jak portů, tak TLS.
A jak jsem již psal, pokud se stejným nastavením SMTP dám send mail, tak normálně dorazí.
Zkoušel jsem smtp centrum, seznam, gmail a všechny možné nastavení jak portů, tak TLS.
A jak jsem již psal, pokud se stejným nastavením SMTP dám send mail, tak normálně dorazí.
0 x
Zkusil jsem a ani tak to neprojde. Jsem z toho jelen.
Co třeba rozdílné verze OS.
Na MK kde mi to funguje je 6.13 a na tom co nefunguje 6.33.5
Kód: Vybrat vše
/tool e-mail send to="jvalent@centrum.cz" subject="TikBackup" body="Ahoj"
Co třeba rozdílné verze OS.
Na MK kde mi to funguje je 6.13 a na tom co nefunguje 6.33.5
0 x
No tak teď už jsem asi úplný blázen. Při nastavení smtp.centrum.cz, port 25 bez autentizace to funguje. Že by centrum.cz mělo takto otevřený smtp?
0 x