❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Combo port

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
servis@sarria.cz

Combo port

Příspěvekod servis@sarria.cz » 8 years ago

Zdravím zajímalo by mně k čemu slouží COMBO port u mikrotiku (SFP/ETH) konkrétně na zařízení Mikrotik Cloud Core Router CCR1009-7G-1C-1S+PC, abych to nenastavil špatně.
Děkuji za odpověď
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 8 years ago

Combo port je takový port, který má (minimálně) dvě díry pro různé konektory či technologie ... a zároveň může fungovat jen jeden z nich. Buď si vybereš, nebo je asi standardem, že SFP má přednost.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

servis@sarria.cz

Příspěvekod servis@sarria.cz » 8 years ago

tak to jsem si myslel takže to spíš může fungovat jako záloha connectivity.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 8 years ago

To asi ne. Z hlediska operačního systému je to jen jeden port.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.