❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB + GPON modul namísto ZTE F601

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
marekjanu

RB + GPON modul namísto ZTE F601

Příspěvekod marekjanu » 8 years ago

Dobrý den,

mám doma připojení pomocí GPON technologie konkrétně zařízením ZTE F601.

Dále za tímto zařízením mám Routerboard s volným SFP portem, který mi obsluhuje vše, co potřebuji (je v něm wifi, dostatek ethernet portů atd.)

Napadla mne myšlenka, jestli by bylo možné se toho ZTE F601 "zbavit" tak, že bych do Routerboardu vložil GPON modul https://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBo ... param=gpon

Nevím přesně, jak GPON technologie funguje, proto si dovolím položit několik začátečníckých otázek: Fungovalo by to? Pozná poskytovatel, že mám jiné "klientské" zařízení? Je potřeba, aby poskytovatel každý konkrétní GPON -> ETHERNET převodník nějak povolil (tj. mají v sobě nějakou adresu, nebo jak to funguje)?
0 x

Invia

Příspěvekod Invia » 8 years ago

Zeptej se svého poskytovatele a bude to rychlejší nez tady na foru kde nikdo nevi, co tvůj poskytovatel používá a jak to ma nastavené.
0 x

kadlcikales
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kadlcikales » 8 years ago

marekjanu píše:Nevím přesně, jak GPON technologie funguje, proto si dovolím položit několik začátečníckých otázek: Fungovalo by to? Pozná poskytovatel, že mám jiné "klientské" zařízení? Je potřeba, aby poskytovatel každý konkrétní GPON -> ETHERNET převodník nějak povolil (tj. mají v sobě nějakou adresu, nebo jak to funguje)?

Jistě že má GPON svoji adresu kterou musí ISP povolit , Není nikdy zaručena funkčnost záleží co ISP používá OLT jednotku , autentizace založena na ověřování seriového čísla ONU/ONT + šifra přenosu AES128 a další věci ...... Požádej ISP on ti poradí .....
0 x