rád bych poprosil o nakopnutí, jakým způsobem je možně zprovoznit připojení na modem, který je v bridge módu a vytáčí mikrotik (jiště to jde nějakým pravidlem, na které ale nemohu zaboha přijít).
situace se má tak, že adsl modem mám adresu 192.168.1.2 (dhcp vypnuté), kabelem připojen do eth1 (vytočení a připojení do inetu funguje)
Na eth2 je nastavena adresa 192.168.1.1 a dpch server v rozsahu 1.100-1.150 (z mikrotiku ani z PC nejsem schopen se na modem 1.2 dostat)
Je nějaká možnost, aby se PC, kterému je přidělena IP z výše zmíněného rozsahu bylo schopno na modem (1.2) připojit? Řešením je asi dát ještě jeden jeden kabel do modemu a zapojit např do eth3, který je v bridgi, ale tomuto bych se rád vyhnul, pokud by to šlo.
Moc díky za pomoc nebo nasměrování
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Přístup na modem v bridge modu
Díky Ivoši, funguje přesně jak jsem potřeboval.
Měl jsem na to okliku, že jsem si WiFi na MK přepnul na station, připojil se na modem a měl jsem přístup....toto je ale dokonalé
ještě jednou díky moc
Měl jsem na to okliku, že jsem si WiFi na MK přepnul na station, připojil se na modem a měl jsem přístup....toto je ale dokonalé

ještě jednou díky moc
0 x
-
Mám stejně zapojený modem a měl bych k té výše popsané situaci dotazy:
Do toho modemu se dá dostat pouze přes NAT? Přímým směrováním bez NATu to nejde, když má modem lokální IP adresu podobně jako zbytek LAN a tím pádem není součástí WAN? Proč to tak je?
Do toho modemu se dá dostat pouze přes NAT? Přímým směrováním bez NATu to nejde, když má modem lokální IP adresu podobně jako zbytek LAN a tím pádem není součástí WAN? Proč to tak je?
0 x