❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Přístup na modem v bridge modu

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
parad

Přístup na modem v bridge modu

Příspěvekod parad » 8 years ago

rád bych poprosil o nakopnutí, jakým způsobem je možně zprovoznit připojení na modem, který je v bridge módu a vytáčí mikrotik (jiště to jde nějakým pravidlem, na které ale nemohu zaboha přijít).
situace se má tak, že adsl modem mám adresu 192.168.1.2 (dhcp vypnuté), kabelem připojen do eth1 (vytočení a připojení do inetu funguje)
Na eth2 je nastavena adresa 192.168.1.1 a dpch server v rozsahu 1.100-1.150 (z mikrotiku ani z PC nejsem schopen se na modem 1.2 dostat)
Je nějaká možnost, aby se PC, kterému je přidělena IP z výše zmíněného rozsahu bylo schopno na modem (1.2) připojit? Řešením je asi dát ještě jeden jeden kabel do modemu a zapojit např do eth3, který je v bridgi, ale tomuto bych se rád vyhnul, pokud by to šlo.
Moc díky za pomoc nebo nasměrování
0 x

Ivos

Příspěvekod Ivos » 8 years ago

Já mám přístup na VDSL modem( 10.0.0.138 ) takto:
Přílohy
xdsl_modem_bridge.jpg
0 x

parad

Příspěvekod parad » 8 years ago

Díky Ivoši, funguje přesně jak jsem potřeboval.
Měl jsem na to okliku, že jsem si WiFi na MK přepnul na station, připojil se na modem a měl jsem přístup....toto je ale dokonalé :)
ještě jednou díky moc
0 x

Radek.Kovacik

Příspěvekod Radek.Kovacik » 8 years ago

Mám stejně zapojený modem a měl bych k té výše popsané situaci dotazy:
Do toho modemu se dá dostat pouze přes NAT? Přímým směrováním bez NATu to nejde, když má modem lokální IP adresu podobně jako zbytek LAN a tím pádem není součástí WAN? Proč to tak je?
0 x