❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

změna MAC adresy zařízení v mikrotiku

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Kmotrik

změna MAC adresy zařízení v mikrotiku

Příspěvekod Kmotrik » 8 years ago

Zdravím,

mám android PC ( pine64 v tom nahraný android - využívám ho jako settopbox, přehrávač youtube. spotify u televize ).
aby mi šli prémiové kanály jako discovery channel atd. je potřeba aby settopbox měl mac adresu z daného rozsahu.

Chci vědět jestli se nějak dá změnit mac adresa zařízení v mikrotiku - něco ve stylu co komunikuje z mac adresy přelož na jinou mac adresu.

Zkoušel jsem hledat a dohledal jsem pouze změnu mac adresy daného interface.

Druhá možnost je root pine64 a změnu přímo v něm ale raději bych to řešil přes mikrotika :) - tedy jestli to vůbec jde.

Díky za odpověď
Michal
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 8 years ago

MAC adresa je "vidět" jen na nejbližším routeru. Tedy jen na tom tvém mikrotiku. Přeložit to sice snad nějak jde (na bridge), ale k čemu?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

melvi

Příspěvekod melvi » 8 years ago

uprav v /boot/uEnv.txt a přidej na řádek console= nakonec

mac_addr=XX:XX:XX:XX:XX:XX
0 x