Zdravím všechny.
Našel by se někdo kdo by mi uměl poradit s Wifi propojením výše uvedených zařízení?
Jedná se o to zda to vlastně je vůbec proveditelné.
Můj problém spočívá v tom, že bych rád přístupový bod WLA5200 připojil v klient modu (asi), ke směřovači Zyxel P660 u kterého je WLAN nastaven do AP modu.
Donedávna jsem používal pouze Zyxel a kromě PC na LAN jsem se na wifi připojil třeba tabletem atd.
Nyní bych ale potřeboval připojit se zmíněným přístupovým bodem WLA5200, ale nedaří se mi to. Jenom zmíním, že se mi to už podařilo se starším modelem WLA5000, stačilo v podstatě pouze zkontrolovat aby byl přepnutý v modu klient a zadat správné heslo k mému SSID. Nevím zda se nemýlím, ale podle mě je zakopanej pes v tom, že ten "novější" WLA5200 podporuje dvě pásma, tedy kromě 2,4GHz také 5GHz.
Ať jsem nastavil snad cokoli, nikdy se mi vůbec nezobrazila dostupná síť, byť jsou zařízení 4metry od sebe.
Ještě jednu věc zmíním, která mne svádí na myšlenku problému s 5GHz pásmem. Do WLA5200 jsem se nemohl za žádnou cenu připojit dokud jsem nevypnul u Zyxelu Wifi s dalším nastavováním byly veliké problémy dokud jsem v MODE SETTINGS nezaškrtnul políčko DISABLE WIRELESS LAN INTERFACE. Protože jinak po každém zapnutí WIFI na Zyxelu jsem hned ztratil komunikaci s WLA5200.
link na manual, který mám na přiloženém CD. http://fs.airlive.com/manual/AirLive_WL ... Manual.pdf
Kde dělám chybu, nebo to prostě jenom s tímto nepůjde?
Děkuji za případné reakce.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zyxel P660HN-T3A a AirLive WLA5200-AP
Jak máš nastavenou IP v WLA5200? Není stejná jako IP Zyxelu? Nebo neběží ti tam DHCP client? Vypni DHCP klienta a nastav ip v rozsahu jako máš na zyxelu (pokud je na zyxelu např. 192.168.1.1, na WLA5200 nastav 192.168.1.2). Wifi na Zyxelu musíš povolit, ale to je ti asi jasný

0 x
Petr Krist
IP pro WLA 5200 je 192.168.1.254 . Přes tuto IP se na zařízení připojím kvuli nastavení.
IP pro Zyxel je 10.0.0.138 a pracuje jako DHCP server.
Wifi samozřejmě na Zyxelu zapínám. Na zyxelu mám na LAN připojeno PC a tím také přistupuji ke směřovači.
WLA5200 mám zkušebné připojeno přes LAN na Noťasu. Vždy zkušebně zapnu vestavěnou WIFI pro ověření že tu ten signál je, pak ji vypnu a věnuju se WLA5200.
Na WLA5200 mi DHCP neběží.
IP pro Zyxel je 10.0.0.138 a pracuje jako DHCP server.
Wifi samozřejmě na Zyxelu zapínám. Na zyxelu mám na LAN připojeno PC a tím také přistupuji ke směřovači.
WLA5200 mám zkušebné připojeno přes LAN na Noťasu. Vždy zkušebně zapnu vestavěnou WIFI pro ověření že tu ten signál je, pak ji vypnu a věnuju se WLA5200.
Na WLA5200 mi DHCP neběží.
0 x
v 5200 byl čipset Ralink, to byl odpad skoro neschopnej fungování, v tom bych hledal problém
0 x
Njn, koupil jsem ho starší za stovku. Hm
, inu dobrá, polozim tedy jinou otázku. Jaká by byla jiná varianta zapojení dvou zařízení. První zařízení by mělo přijímat internet po telefonní lince a plnit funkci přístupového bodu a úplně by stačila přítomnost jednoho LAN portu. To druhé zařízení by mělo umět připojit se přes wifi na to první a Ideálně aby mělo 4 LAN porty.V podstatě by se jednalo o takové WiFi přemostění mezi telefonní linkou a domácí kabelovou sítí.

0 x