❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Boot

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Sephirot

Boot

Příspěvekod Sephirot » 9 years ago

Ahoj,

potřeboval bych poradit...mám RB750r2, kam sem nahrál poslední bugfix verzi 6.32.4. Pak reboot a už nic, led PWR svítí, led USR zhasíná a rozsvěcuje se v cca 2 vteřinových intervalech. Winbox ho nevidí ani přes MAC, ani přes IP. Zkousel sem jak reset konfigurace, nahrání backupu RB, nic. Dopracoval sem se až k netinstallu (nicméně jedina verze netinstallu která RB najde, je 6.30.4). Dostal jsem se dle tohoho (http://www.mikrotik.com.my/reinstalling ... rial-port/) až do to posledního bodu, kde dám Install, systém hlásí že ho instaluje, ale po instalaci není Waiting reboot, ale ready. Aktualizuju na základní verzi mipbsbe 6.25 dle manualu, zkousel sem i vyssi nez 6.25, ale stejnej problem u všeho.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 9 years ago

Použij poslední netinstall a poslední verzi MK.
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maetoo » 9 years ago

Ako dlho máš MK RB-750?
Som pred necelými dvoma rokmi kupil Mikrotik RB-950.
Určity čas mi fršal tak, ako mal. Po čase som ho rebootol.
S RB-950 som mal rovnaky problém ako máš ty. Skušal som cez netinstall reinštalovať. Nepomohlo
Skusil som ho teda resetnuť. Pomohlo to, Mikrotik nabehol, ale iba do určitej doby.
Mikrotik išiel iba dovtedy, dokedy som ho nedal rebootnuť.
Keď som ho rebootol, nešiel. Musel som ho zase zresetvať. Rozpraval som sa s viacerymi odbornikmi na Mikrotik.
Povedali, že sa s tymto problémov nestretli, ale že určite to nie je normálne spravanie sa Mikrotiku.
Zhodli sme sa, že to bude najskor hardwerova chýba. Išiel som ho reklamovať.
Reklamaciu mi uznali. Vymenili mi moj nefunkčny MK za druhy funkčny MK. A ovtedy mi šlape bez probémov.
Neviem, kde si ty kupil Mikrotik, ale ja v Alze. Jeden deň som ho im doniesol do predajne a na druhy deň bol v predajni nový router, takže dlho som bez neho nebol.
0 x