❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
signal klientu
-
- Kontaktovat uživatele:
signal klientu
Mam dotaz, na jednom miste mam vysilac a bohuzel asi 10-20 m na kazdou stranu mam konkurenci. A me se tam nedari proste protlacit k lidem temer nic, na zadnem kanale, odezvy strasne a kdyz dobre tak hned jak malinko zaticim klient se sice neodpoji ale ani ho nepingnu . Napadli me dve veci bud to preze me pali klientske jednotky konkurence kde nevim jakymi signaly, a nebo jestli to nedelaji me, klientske jednotky jsou sxt, tam je regulatory domain a antena gain 16. Ale aj tak mam nejblizsiho klienta -41/-52. Nemohlo by to byt ten kamen urazu? pak mam jeste dva s podobnymi signaly, proste klienti do 70-100m. Dalsi moznost je samozrejme slevit na tx karty, ale nerad bych se ustrelil, proto se skusim poptat tady, ma nekdo stim zkusenost? Poradi, povi svuj nazor? diky
0 x
jsem lama berte ze je to tak
Tak nejprve bych pomocí scanu doporučil najít nejméně zarušený kanál.
Pak ručně nastavit výkon, aby signály na přijímací straně byly mezi 50-70 dBm.
Jaká je použitá šířka pásma?
Mirek
Pak ručně nastavit výkon, aby signály na přijímací straně byly mezi 50-70 dBm.
Jaká je použitá šířka pásma?
Mirek
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
sirka je 20. a kontrolni otatka, jak poznam volny kanal, kdyz dam sken, ten si pak stopni neni kanal krom 5755 any nebyl v modrem
, zkusil jsem nove verze, update i fw stejne, mk jsem vymenil take a to same, je teda pravda ze je to omnitik, uz to zacinam davat doprdelky, neni snimi spokojenost

0 x
Volný je ten kanál, kde není vylistována žádná síť, nebo jen s velmi slabým signálem.
Jinak pro outdoor jsou u nás nějaké regulace - 5500-5700.
Mirek
Jinak pro outdoor jsou u nás nějaké regulace - 5500-5700.
Mirek
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
takze frekvence usage je k nicemu. no regulace si ce jsou a stejnak naskenuji od zacatku sirky pasma az na konec
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak je nastavena cela karta na AP a jak cela karta na klientovi ? To neni mozne aby to alespon 3-5Mbit nejelo na jakemkoliv kanale. Co je za HW na ap, klienti jsou vsechno sxt ?
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
omnitik UPA a oproti SXT lite 5 verze posledni stable. ono to na nekterym klietovi jede ale problem je upload ten nejede skoro vubec, sem sotva nahral update balicek
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
karta ajt je v A nebo N chovani stejne. vsichni jsou sxt a jeden 711 ale dyz ho schodim zadna zmena, karta nastavena normalne, cz region, regdomain, antena gain 8, ostatni vicemene defaut, at dam proto kol jaky chci esi beze zneny, nv2 mam pod security
0 x