❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Bandwidth test

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Magic
Kontaktovat uživatele:

Bandwidth test

Příspěvekod Magic » 9 years ago

Ahoj,
už si nevím rady a mám pocit, že jsem vyzkoušel snad všechno. Prosil bych o pomoc. Možná jste se s tím setkali.
Mám problém s testem BT přes celou síť až ke klientovi. Pokud ale otestuju jedntolivé úseky, tak vše šlape.
BT s tcp 1

Router1(x86) -10GHz- Router2(RB2011) -5GHz- Router3(RB2011) - AP - Client X (SXT)
AP - Client X = cca 40-50M
Router1 - AP = vytížím spoje na MAX a rychlost cca 60M
Router1 - Client X = cca 20-30M (v UDP cca 80M)
Stejný vásledek na jakéhokoliv klienta toho AP.
Dokonce je stejný výsledek na jiného klienta vedlejšího AP na tom bodě, které míří jiným směrem. Prostě propustnost na APčkách je v tu chvíli max 20-30M.

Pokud testuji klienty o jeden spoj dříve, tak nemám problém.
Router1(x86) -10GHz- Router2(RB2011) - AP2 - Client Y
Router1 - Client Y = cca 40-50M
AP - Client Y = cca 40-50M

Vyměněn router za RB2011. Dříve na tom problematickém AP byla RB750.
Všude kromě spoje je verze 6.33.5. I na klientech. Spoj 5.26. Že by tím? X86 má taky verzi 5.
APčka jsou dualové gigasektory a spoj je postaven na dual JRC24ex.
Napadlo mě, že by samostatně vše fungovalo a společně se nějak rušili se spojem. Spoj je o cca 1,5m níže. Zkoušena změna kanálu spoje i změna kanálu APček. Bez výsledku.
Router 2011 mají jen pár pravidel a pár routů. Vytížení všech i s X86 do 20%.
Napadá někoho čím by to mohlo být?
Kde může být zakopaný pes? Na co bych se měl zaměřit?

Bohužel podobný problém má na více bodech. Na vzdálené AP test OK. Třeba i 60M a na jeho klienta 30M max. I přes to, že test mezi AP a klientem je OK. Třeba i 70M. Společným prvkem je 5G spoj.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 9 years ago

Duchařina :-) Projeď si ethernety a sleduj jestli někde nenaskakují errory. Latence se pohybuje jak? Všude NV2? Jak se to chová při čisté 802.11 nebo nstream?
0 x

Magic
Kontaktovat uživatele:

Petr Bačina píše:Duchařina :-) Projeď si ethernety a sleduj jestli někde nenaskakují errory. Latence se pohybuje jak? Všude NV2? Jak se to chová při čisté 802.11 nebo nstream?

Po cestě není na ethernetech žádný error.
Změnil jsem na nstreme to AP a :
Propustnost AP-client stoupla na 60
Propustnost Router1 - client stoupla z 20-30 na 40M.

Router1 - AP = Propustnost k AP zůstala beze změny 60M

odezvy s nstreme z Router1 - Client cca 5ms

Je to lepší a to výrazně, ale pořád nechápu, kde je zbývajících 20M. Proč není ke klientovi 60M?
nstreme - bestfit
95% AP máme na NV2 a někde máme nstreme, ale tam kde je rušení, tak skáčou na nstreme odezvy dost vysoko.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 9 years ago

A jak spouštíš ten btest? Na 1 nebo víc spojení? Latence totiž dokáže docela slušně kecat do rychlosti na jedno vlákno. A spoj mezi R2 a R3 je nastaven jak, co je tam za zařízka, kvalita spojení?
0 x

Magic
Kontaktovat uživatele:

Petr Bačina píše:A jak spouštíš ten btest? Na 1 nebo víc spojení? Latence totiž dokáže docela slušně kecat do rychlosti na jedno vlákno. A spoj mezi R2 a R3 je nastaven jak, co je tam za zařízka, kvalita spojení?

Standardně na 1 connect.
Upgradoval jsem spoj na stejnou verzi 6.33.5 a balíček CM2. NV2 Auto a 10km. Kvalita spojení 99/99. Signál -51/-53. Jsou to JRC24ex 411AH proti 411tce a R52Hn. Vzdálenost 1,3km. Zkoušel jsem to dát do nstreme, ale to byla tragedie.
Teď to dá ke klientovi cca 45M a odezvy při vytížení průměr 8ms. S BT na 20 connect to dá cca 55M a odezvy průměr 16ms.
Když testuji R1 - Client, tak je spoj 411AH na vytížení cca 20% a 411 na cca 40% a AP 411AH na cca 40%.

Zlepšení tu je, ale stejně jako se zlepšili tyto hodnoty, tak samostatné úseky jedou taky více. TCP 1
R1 - AP 75M
AP - Client 65M

Někde chybí těch 20M. Že by to bylo HW na spoji? Ale proč když jsem na tom AP přes LAN, tak tam 80M na speedtestu naměřím. Nemám nyní ověřeno a nezkoušeno nyní na tomto spoji, ale když tyhle spoje nasazujeme, tak to tak jede.
0 x