Dobrý den,
Chci se zeptat se dá bgp routování provozovat pro malí rozsah ip adres dejme tomu že třeba 10 ip adres.
Mám ADSl od O2 a cena 120Kč za jednu veřejnou IP adresu mi přijde dosti drastická když normálně stojí okolo 50Kč.
Dá se to nějak uskutečnit?
Děkuji.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
bgp routování
Pleteš dvě věci dohromady, si myslím.
BGP je pro vzájemné vyměňování informací o sítích, které jsem schopen obsloužit. Tedy principiálně i deset adres (resp. nějaký souvislý rozsah, šestnáct). Prakticky to s tebou asi nikdo neudělá. Ve tvém případě by to muselo být O2.
No a vyměňuješ si to, co máš. Deset adres ti nikdo neprodá. A už vůbec ne tak, abys je mohl routovat BGPkem. Můžeš zkusit se stát tzv. LIRem, tedy členem RIPE. Možná se ti to povede. Pak budeš mít těch adres tisíc. Ale počítej, že jen vstupní poplatek je 2000 EUR, pokud nepodražili. Ale pak je jedna IP v desetikorunách maximálně. Měsíčně.
BGP je pro vzájemné vyměňování informací o sítích, které jsem schopen obsloužit. Tedy principiálně i deset adres (resp. nějaký souvislý rozsah, šestnáct). Prakticky to s tebou asi nikdo neudělá. Ve tvém případě by to muselo být O2.
No a vyměňuješ si to, co máš. Deset adres ti nikdo neprodá. A už vůbec ne tak, abys je mohl routovat BGPkem. Můžeš zkusit se stát tzv. LIRem, tedy členem RIPE. Možná se ti to povede. Pak budeš mít těch adres tisíc. Ale počítej, že jen vstupní poplatek je 2000 EUR, pokud nepodražili. Ale pak je jedna IP v desetikorunách maximálně. Měsíčně.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.