Jeden funguje jako router - do něj je zapojen internet, tři jsou Bridge, které vysílají WiFi (podle pater WiFi1, WiFi2, WiFi3) a všechno je propojeno kabely. Uživatelé se připojují ve většině případů na noteboocích pomocí kabelu, někteří WiFi. Na jednom routeru je nastavena WiFi pro zákazníky (od prvotní instalace providera).
1. Chtěl bych sjednotit WiFi sítě - tzn. SSID nemít WiFi1..2..3 ale jenom WiFi a zařízení uživatelů by se automaticky připojovalo k WiFi s nejlepším signálnem - určitě je lepší mít více SSID, ale jak moc se omezí v případě vytvoření jedné SSID? Jak to nejlépe nastavit?
2. Je vhodné upgradovat Mikrotiky? Jedná se mi o to, jestli se něco nepřehází nebo podobně, vím, jak to chodí u jiných zařízení (nastavení se ztratí, případně něco nechodí apod.) Na hlavním je v6.12, na ostatních v5.25,v5.26,v6.13.
3. Je vhodné udělat WiFi síť pro hosty stejně sjednoceně podle otázky č.1? Mám zde také problém s pravidlem. Je zde sice nastaveno pravidlo, které jsem i zkontroloval podle internetu, ale když mám ho mám zapnuté, tak WiFiHosté 200.0/24 vidí 100.0/24 (tzn. když z WiFiHoste pingu něco cokoliv z rozsahu 100.0/24, tak dostanu odpověď). Podle mě mám chybu někde v nastavení Out. interface, kde mám nastavené momentálně bridge1 - local, ale nevím, co jiného bych tam měl mít.
4. Omezení rychlosti stahování uživatelů - jedná se mi o to, že ve firmě bohužel není dostupná optika a rychlost je přibližně up i down 13Mb/s. Na firmě je stabilně +-12 zaměstnanců, dalších přibližně 5 občas. Nikdo si prozatím nestěžuje na rychlost připojení, ale chtěl bych se i přes to zeptat, zda by to mělo cenu řešit nebo ne

Děkuji moc za odpovědi. Možná mě něco ještě napadne během dalšího řešení případně klidně přidejte i vy nějaké rady na další řešení