❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VDSL vs zyxel VMG1312 B30B

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
jany
Kontaktovat uživatele:

VDSL vs zyxel VMG1312 B30B

Příspěvekod jany » 10 years ago

Zdravim
presiel som s ADSL na VDSL, kupil som si modem/router zyxel VMG1312 B30B a nijak ho nemozem rozbehnut.
Poskytovatel DSL pripojenia je orange.
Hladal som nejake navody ako to nastavit, ale nepomohlo mi nic co som nasiel (manual je prilis vseobecny).
Do teraz som to mal nsatavene tak, ze ADSL modem som mal v bridge a PPPoE som vytacal uz v MK.
Teraz by som to chcel mat podobne, ale po nastaveni (neviem ci dobrom, alebo zlom) sa MK nepripoji a stale vytaca.
Tento zyxel je o nieco komplikovanejsi ako moj predosly modem Asus AM 602.
Co je tam take zaujmavejsie, tak je tam layer2 (prilozim sem aj nejake screenshoty), kde je moznost nastavit okrem ineho ATM a PTM.
Pokial som dobre cital, tak pre VDSL sa nastavuje PTM, vobec netusim co tam vybrat (nechal som to v default.
Dalej som klikol na WAN sluzby a dal som pridat
Mam moznost vybrat rozhranie ktore som si zvolil v layer2, cize vyberem PTM a zase to necham v default (PPPoE (zatial to nedavam do bridge, pokial mi to nepojde na pppoe)) vid obr. -dalsi klik a nastavim meno a heslo od poskytovatela, dalej zmenim protokol na IPV4 only a musim zadat aj IPV4 TTL, tak dam napr. 64. dalsi klik ma presunie do nastavenia --- routing --- vychodzia brana, to len odkliknem a dalej --- wan DNS, taktiez odkliknem. Teraz mam nastavene WAN (aspon si tak myslim) a cakam na pridelenie IP adries, ale nedockam sa.
Volal som operatorovy a potvrdil mi prihlasovacie udaje, ale o modeme mi nevedel poradit, kedze nie je ich.
Kde robim chybu prosim ?
Uz som z toho dost nestastny :(
prikladam nestastne obrazky: http://postimg.org/gallery/1woijmz0g/
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

Docital som sa v manualy na str.29, ze ISP by mi mal zdelit este nazov sluzby pre autentizaciu, ale neviem ci by mi to pomohlo (a uz som s nimi prevolal asi 3ecka).

Edit: ked sa pozrem do statistiky, tak vidim na akej som linke ake mam objednane rychlosti, nejaka konektivita tam je, ale nemam pridelene IP adresy (je to nejake zvlastne)
http://postimg.org/gallery/noqrrn7u/
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

Dakujem aspon tým co si precitali moj problem.
Vyriesil som to na technickej podpore zyxelu (za co dakujem panovy na tech, podpore).
Teoreticky som mal vsetko dobre, ale 802.1Q wlan id ma byt hodnota 2510 a 802.1P som dal 4, teraz to vsetko funguje.
Neviem ci to bude fungovat aj na inych hodnotach, ale uz s tym nelaborujem, pretoze som to dal uz aj hned do bridge modu (V MK som nemusel menit nic).
0 x

tomic

Příspěvekod tomic » 10 years ago

Zdravím . mám rovnaký problém s týmto istým routerom . nedarí sa mi ho nadstaviť . všetko som nadstavil asi tak ako si písal . a nič . stále sa mi ho nedarí spojazdniť . bol by som ti nesmierne vďačný keby si mi poslal screenshoty nadstavenia . lebo už naozaj neviem kde robím chybu . mám orange VDSL a nepotrebujem žiadne špeciálne vymoženosti od tohto routra len klasika – internet .

ďakujem za pomoc .
0 x

tomic

Příspěvekod tomic » 10 years ago

Tak už mi to ide . 802.1P som dal nula .
0 x