presiel som s ADSL na VDSL, kupil som si modem/router zyxel VMG1312 B30B a nijak ho nemozem rozbehnut.
Poskytovatel DSL pripojenia je orange.
Hladal som nejake navody ako to nastavit, ale nepomohlo mi nic co som nasiel (manual je prilis vseobecny).
Do teraz som to mal nsatavene tak, ze ADSL modem som mal v bridge a PPPoE som vytacal uz v MK.
Teraz by som to chcel mat podobne, ale po nastaveni (neviem ci dobrom, alebo zlom) sa MK nepripoji a stale vytaca.
Tento zyxel je o nieco komplikovanejsi ako moj predosly modem Asus AM 602.
Co je tam take zaujmavejsie, tak je tam layer2 (prilozim sem aj nejake screenshoty), kde je moznost nastavit okrem ineho ATM a PTM.
Pokial som dobre cital, tak pre VDSL sa nastavuje PTM, vobec netusim co tam vybrat (nechal som to v default.
Dalej som klikol na WAN sluzby a dal som pridat
Mam moznost vybrat rozhranie ktore som si zvolil v layer2, cize vyberem PTM a zase to necham v default (PPPoE (zatial to nedavam do bridge, pokial mi to nepojde na pppoe)) vid obr. -dalsi klik a nastavim meno a heslo od poskytovatela, dalej zmenim protokol na IPV4 only a musim zadat aj IPV4 TTL, tak dam napr. 64. dalsi klik ma presunie do nastavenia --- routing --- vychodzia brana, to len odkliknem a dalej --- wan DNS, taktiez odkliknem. Teraz mam nastavene WAN (aspon si tak myslim) a cakam na pridelenie IP adries, ale nedockam sa.
Volal som operatorovy a potvrdil mi prihlasovacie udaje, ale o modeme mi nevedel poradit, kedze nie je ich.
Kde robim chybu prosim ?
Uz som z toho dost nestastny

prikladam nestastne obrazky: http://postimg.org/gallery/1woijmz0g/